Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prosvjetni djelatnici iz HNŽ-a stupaju u generalni štrajk

Prosvjetni djelatnici iz HNŽ-a stupaju u generalni štrajk

by | 22. travnja 2024. 9:56 | Aktualno, Vijesti

Nezadovoljni ponudom Vlade Hercegovačko neretvanske županije (HNŽ) o povećanju plaće za 2,5, posto Sindikati osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije odlučili su se za generalni štrajk, priopćila je Koordinacija Sindikata osnovnih i srednjih škola HNŽ-a.

”Nakon dva štrajka upozorenja i dva prosvjeda te višemjesečnih pregovora i zahtjeva sindikata za povećanjem plaće od 15 posto, uslijedila je ponuda Vlade o povećanju za 2,5 posto. Sindikati osnovnih i srednjih škola su o ponudi Vlade sproveli ankete članstva. Članovi su se izjasnili da nisu zadovoljni s ponuđenim i odlučili su se za generalni štrajk”, stoji u priopćenju spomenute Koordinacije u kojem ne navode datum početka štrajka.

Tim povodom održat će konferenciju za novinare danas s početkom u 11 sati u prostorijama Unije neovisnih sindikata u Mostaru.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...