Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Proslava Dana Osnovne škole Lipanjske zore: Spoj kulture, pjesme i povijesti

Proslava Dana Osnovne škole Lipanjske zore: Spoj kulture, pjesme i povijesti

by | 10. lipnja 2024. 14:58 | Aktualno, Nekategorizirano, Vijesti

Učenici, nastavnici, roditelji i predstavnici lokalne zajednice okupili su se kako bi proslavili jedan od najznačajnijih događaja u kalendaru Osnovne škole Lipanjske zore – Dan škole.

Pjesma, dječji osmjeh i ponos roditelja ispunili su  dvoranom dok su učenici izvodili svoje kompozicije.

Proslava Dana Osnovne škole Lipanjske zore istaknula je važnost njegovanja povijesti i kulture, kao i važnost obrazovanja. Ravnatelj Đure Raguž istaknuo je da su danas učenici škole unuci branitelja koji su dali živote za Domovinu. Ravnatelj je posebno ponosan na učenike koji se tijekom godine brinu o spomeniku poginulim braniteljima koji se nalazi pokraj škole.

Okupljne je pozdravio i gradonačelnik Smiljan Vidić ističući važnost obrazovanja. Gradonačelnik je naglasio da je posebno ganut što može pozdraviti učenike, znajući da  to posljednji put čini u ulozi gradonačelnika. Ponosno je istaknuo njihova postignuća, ističući prvo mjesto Mie Teščević, učenice iz Bobanovog Sela koja je u krasnoslovu najbolja u Županiji.

 

Povodom Dan škole Lipanjske zore otvorena je i izložba likovnih radova. Djeca su izrazila svoje doživljaje, osjećaje, misli i kreativnost kroz boje i oblike, a sudeći po izloženim radovima talenta u čapljinskim osnovnim škola sigurno ne nedostaje.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...