Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prosječna plaća u siječnju 1.328 KM, zabilježen rast

Prosječna plaća u siječnju 1.328 KM, zabilježen rast

by | 19. ožujka 2024. 19:30 | Aktualno, Vijesti

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom u BiH u siječnju je iznosila 1.328 KM i nominalno je viša za 2,4 posto, a realno za 2,2 posto u odnosu na prethodni mjesec.

U odnosu na siječanj prošle godine, prosječna isplaćena neto plaća nominalno je viša za 9,9 posto, dok je realni indeks bio veći za 7,7 posto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U djelatnosti informacija i komunikacija isplaćena neto plaća u siječnju iznosila je 1.926 KM, u financijskim i djelatnostima osiguranja 1.860 KM, a u proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.837 KM.

Prosječna isplaćena neto plaća u prvom mjesecu u djelatnosti pružanja smještaja, te pripremi i usluživanju hrane iznosila je 875 KM, u građevini 994 KM, a u trgovini na veliko i malo, te popravci motornih vozila i motocikala 1.037 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenom u BiH za siječanj  iznosila je 2.052 KM, što pokazuje nominalan rast za 2,4 posto, a realno je veća za 2,2 posto u odnosu na prosinac lani.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća za siječanj u odnosu na isti mjesec 2023. godine nominalno je viša za 10,3 posto, dok je realni indeks bio veći za 8,1 posto.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...