Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prosječna plaća u BiH u prosincu 1.297 KM

Prosječna plaća u BiH u prosincu 1.297 KM

by | 19. veljače 2024. 15:33 | Aktualno, Vijesti

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u pravnim subjektima u BiH za prosinac prošle godine iznosila je 1.297 KM, što pokazuje nominalni pad za 0,5 posto i realno je manja za 0,3 posto u odnosu na studeni prošle godine.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za prosinac prošle godine u odnosu na prosinac 2022. godine nominalno je viša za devet posto. Za isto to razdoblje realni indeks je bio veći za 6,6 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Najveće prosječne neto plaće u prosincu lani imali su zaposleni u djelatnosti informacije i komunikacije, u iznosu od 1.902 KM, financijskoj i djelatnosti osiguranja 1.892 KM, te proizvodnji i opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.799 KM.

Najmanje prosječne neto zarade imali su radnici u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane 852 KM, te u građevinarstvu 972 KM.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u BiH za prosinac 2023. iznosila je 2.004 KM, što pokazuje nominalan pad za 0,4 posto, a realno je manja za 0,2 posto u odnosu na studeni te godine.

Prosječna mjesečna isplaćena bruto plaća za prosinac lani u odnosu na prosinac 2022. godine nominalno je viša za 9,5 posto, dok je realni indeks bio viši za 7,1 posto.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...