Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Proračun Čapljine viši od 31 milijuna KM

Proračun Čapljine viši od 31 milijuna KM

by | 18. listopada 2023. 14:27 | Aktualno, Vijesti

U Gradskoj dvorani u Zgradi MUPa, održana je 17. sjednica Gradskog vijeća. Vijećnici su usvojili rebalans proračuna Čapljine koji je uvećan za skoro 9.400.000 maraka. Proračun sada iznosi rekordnih 31.300.000 maraka.

Kako je navedeno u Dokumentu, rebalans proračuna posljedica je očekivanog povećanja planiranih prihoda, najvećim dijelom od naknada za korištenje hidro-akumulacijskog objekta 8.200.000 maraka. U konačnici došlo je do povećanja proračuna u iznosu od 9.399.450,00 KM.
Kad je riječ o rashodima, navodi se da su rashodi, prema projekciji, povećani za oko 3 milijuna. Između ostalog povećani su kapitalni transferi neprofitnim organizacijama i javnim poduzećima za završetak započetih projekata. Budući da se do kraja godine očekuje povećanje prihoda predloženo je povećanje kapitalnih izdataka na oko 6.300.000 maraka, od čega se najveći iznos odnosi na izgradnju novog dječjeg vrtića.
Rebalansom je planirana i nabava novog poslovnog prostora za potrebe Centra za socijalni rad Čapljina.
Proračun Čapljine za 2023. godinu nakon rebalansa je 31.311.870 KM.

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...