Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Promocija knjige ”Baci jednu i pro strane” Stanislava Vukorepa u petak u Neumu

Promocija knjige ”Baci jednu i pro strane” Stanislava Vukorepa u petak u Neumu

by | 24. travnja 2024. 11:09 | Aktualno, Vijesti

Predstavljanje knjige”Baci jednu i pro strane – anegdote i šale Hrvata iz Hercegovine”, knjiga III, autora Stanislava Vukorepa održat će se u petak, 26. travnja 2024. godine.

Početak promocije je zakazan za 19.30 sati u hotelu Sunce u Neumu.

Predstavljanje organizira Hrvatska kulturna zajednica Troplet te poziva sve zainteresirane koji se žele upoznati s vrijednom knjigom.

To je treća knjiga u nizu koja obrađuje anegdote i šale Hrvata iz Hercegovine koje je skupio i obradio Stanislav Vukorep.

O knjizi će govoriti Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluk; Ante Bender, novinar; Nikolina Lovrić, magistra novinarstva i autor Stanislav Vukorep.

Moderatorica će biti Vesna Slobođan, književnica.

O knjizi (iz recenzija)

”Baci jednu i pro strane, Knjiga III., erudite Stanislava Vukorepa doprinos je hrvatskoj usmenoj književnosti te etnologiji i antropologiji. Osim znanstvenicima, knjiga će dobro doći čitateljima za razbibrigu”. (prof. dr. sc. Marko Dragić)

Stanislav Vukorep ovom knjigom je još jednom napisao malu posvetu zavičaju, iskazao uobičajenu razinu poznavanja terena te za buduće naraštaje sačuvao sliku života jednog svijeta koji nam je podjednako bliz i dalek.

Stanovnici su toga svijeta bili i u žiži, i na rubu, bili prvim korisnicima suvremenih prometala u širemu zavičaju, a posljednji do kojih dolazi Internet… Kako je njima bilo u duši dok su gledali kako ih novi svijet mimoilazi, ne znamo, ali smo se na temelju i ove knjige uvjerili kako je i njih obuhvatila ona mala kristalna kocka vedrine… A što nam više od toga treba? (dr. sc. Domagoj Vidović)

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...