Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Projekt uređenja rive u Čapljini

Projekt uređenja rive u Čapljini

by | 12. rujna 2017. 13:38 | Vijesti

Romantičari i nostalgičari sve bliže Neretvi

Povratak rijeci omiljena je tema dobrog dijela Čapljinaca u svakidašnjim razgovorima. Naime, početkom ovoga stoljeća stjecajem okolnosti, nastupio je svojevrsni otklon od rijeke, a žila kucavica postao je zapadni dio grada.

Romantični i nostalgični, uporno su ponavljali kako se treba – vratiti rijeci. Prvi zbog vezanosti za rijeku kakvih je malo u Europi, a drugi zbog uspomena. Jedni i drugi uređenjem obale koje je u tijeku, konačno bi mogli doći na svoje.
Projekt je započeo učvršćenjem obalo utvrde, a nastavljen uređenjem rive, postavljanjem pločnika i led rasvjete. Na radilišti smo zatekli radnike mostarske tvrtke HP Investing, jednog od izvođača radova. Govoreći o trenutačnim radovima Izedin Zukanović, voditelj radilišta je kazao:

Podsjećamo, radovi su započeli izgradnjom obalo utvrde, a onda se krenulo s uređenjem rive, postavljanjem pločnika i led rasvjete. U taj dio projekta kako je najavio dr. Smiljan Vidić, čapljinski načelnik općina će uložiti 113.700 KM.
Šetnica između dva mosta u Čapljini, biti će dugačka oko 650 metara, u njezino uređenje i led rasvjetu bit će uloženo oko 115.000 maraka. Čapljinski načelnik dr. Smiljan Vidić, najavio da se nakon saniranja deponije u Adi, planira produžetak šetnice do rimske ville rustice Mogorjelo.
Inače, Čapljinci i njihovi gosti i do sada su mogli šetati po lijepo uređenom nasipu uz rijeku, ali sada će doživljaj biti potpuniji, jer se šetnica spušta prema koritu rijeke. Naravno, projekt građani Čapljine prate sa zanimanjem i odobravanjem.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...