Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Do 18. lipnja prijave županijskih poticaja za biljnu proizvodnju

Do 18. lipnja prijave županijskih poticaja za biljnu proizvodnju

by | 11. lipnja 2020. 16:03 | Vijesti

   Proizvođače voća i povrća na čapljinskom području i šire, podsjećamo da teku rokovi za prijavu poticaja sa županijske razine. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede H-N županije raspisalo je natječaj za ostvarivanje potpora u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji s utvrđenim rokovima za prijavu.

   Za podizanje novih nasada – jabuke, kruške, šljive, trešnje, višnje, breskve, nektarine, marelice, šipka, smokve, oraha, bajma, lješnjaka i kivija, površine od 0,1 do 0,5 hektara, rok je do 18. lipnja, odnosno do idućeg četvrtka. Za nasade maslina također površine 0,1 do 0,5 hektara rok je isto 18. lipnja. Kod loze poticat će se novi nasadi površine od 0,1 do 0,3 hektara. Rok je također, do 18. lipnja.

   Za stare nasade grožđa, malina, breskve zatim šljive, smokve, šipka, masline, lubenice, crvenog i bijelog luka površine od 0,2 do 0,5 hektara, rok za prijave je kao i za nove nasade, do 18-og lipnja.

   Rok za prijave proizvodnje presadnica povrća i ljekovitog bilja istječe 15-og lipnja.

   Dakle, poljoprivrednicima skrećemo pozornost da vode računa o rokovima za prijave kako ne bi ostali bez potpora za biljnu proizvodnju za tekuću godinu.

Propustili ste? Poslušajte!