Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Odbojkaški kamp u Čapljina: Instruktori se smjenjuju djevojke predano rade

Odbojkaški kamp u Čapljina: Instruktori se smjenjuju djevojke predano rade

by | 7. srpnja 2021. 16:12 | Vijesti

    Prof. dr. Mirjana Medić instruktorica Odbojkaškog saveza Hrvatske i prof. dr. Goran Nešić, bivši izbornik ženskih odbojkaških reprezentacija BiH i Srbije su suglasni – mlade odbojkašice koje izvrstan su odbojkaški „materijal”. E, sad, to je jedna strana medalje, druga je kuda će ići odbojkaško klatno, u prilog razvoja talenta koji pršti za što hercegovački i bosanski klubovi od Čapljine do Jajca, baš i nemaju novca. Uz sredstva kojima bi se prije svega unaprijedio stručni rad u klubovima, potrebna je i ljubav mladih djevojaka prema odbojci, kao i podrška njihovih roditelja.

   „Nakon prvog dana, vjerujte mi nisam spavala duže od dva sata”, uvjerava nas prof. dr. Mirjana Milić, te otkriva razlog: „Toliko talenta, toliko volje, na jednom mjestu to nas koji smo u odbojci oduševljava. Nije presudno koliko one znaju, odnosno koliko su naučile u svojim klubovima već naprosto činjenica da one kako mi treneri volimo reći ‘popit spužve upijaju znanje’.

   „Ja sam se već ustalio na kampu u Čapljini, nadarenost ove djece uočio sam još prije tri godine kada sam prvi puta došao. To je neupitno, ostalo je stvar, volje, rada i sustava. Koliko toga bude toliko će biti i rezultata ovakvih okupljanja”, siže je onoga što je kazao prof. Nešić.

   Naravno, ozračjem koje vlada u Sportskoj dvorani u Čapljini, zadovoljan je i Miloš Jelčić predsjednik OK Čapljina, organizatora kampa i predsjednik OS Federacije BiH.

   „Zahvaljujem svima koji su nam dali podršku za organizaciju kampa, kako pojedincima tako i odbojkaškim savezima BiH i Hrvatske, gradu Čapljini i mnogim drugima. U rad kampa je uključeno između 170 i 180 djevojčica, na žalost za sada nema mladih odbojkašica iz najjačeg kluba Mostara. Nadam se da će se i one priključiti. Što se tiče stručnog rada mogu reći da će nam se priključiti i Daniele Santarelli izbornik hrvatske reprezentacije i trener odbojkašica europskog i svjetskog prvaka ekipe Imoco Volley Conegliano, pa Milorad Krunić. U petak će stići i Alija Fatić predsjednik OS BiH i drugi”, ističe predsjednik Jelčić.

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2021/7/odbojka1{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...