Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Tasovčićima: U eri COVID-a 19, kupus tražena roba

U Tasovčićima: U eri COVID-a 19, kupus tražena roba

by | 18. studenoga 2020. 12:44 | Vijesti

   Prodavači kupusa za zimnicu na čapljinskoj veletržnici u Tasovčićima, najavljuju skori kraj sezone prodaje. Kao i ranijih godina prodaja se vršila s tri kamiona, na kojima su instalirani uređaji za isjecanje srčike i rezanje. Zdenka Čuljak iz Klobuka kod Ljubuškog, svojevrsna glasnogovornica prodavača ističe:

   „Sezona je bolja nego što smo očekivali. U kupnju nam dolaze naše stare mušterije. Radim sedamnaest godina ovaj posao i mogu reći da su se ljudi na nas navikli. Ne smijemo omanuti, moramo voditi računa o kvalitetu kupusa kojeg prodajemo. Za kiseljenje ide kupus spljoštene glavice, nije svaki kupus pogodan za zimnicu. O tome striktno vodimo računa”, kaže gospođa Zdenka, te nastavlja:

   „Ove sezone bilo je manje kupaca iz Dalmacije, ako su i kupovali, to su bile manje količine do pet kilograma. Međutim, domaći kupci su kupovali više, tako da možemo biti prezadovoljni prodajom s obzirom na opće okolnosti. Vodili smo računa o općoj situaciji u društvu pa je tako kupus ove godine bio jeftiniji nego prije deset godina. Glavica po 0,60 KM za kilogram, dok je rezani 0,80 KM. Cijene smo smanjili spontano, prema prema prodaji očito na zadovoljstvo kupaca.”

   Prodavači ističu da će se još zadržati od deset do petnaest dana, a očito je da se cijena neće mijenjati, bez obzira na tražnju.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...