Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

U Čapljini: Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

U Čapljini: Obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

by | 1. prosinca 2020. 15:26 | Vijesti

   Prodajnom izložbom rukotvorina svojih članova Humanitarna udruga „Cvijet” iz Čapljine, obilježila je Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinac.

   „Međunarodni dan osoba s invaliditetom je 3-eg prosinca, međutim kako se najavljuje loše vrijeme, mi smo izišli dva dana prije”, pojasnila je Andrijana Suton, voditeljica spomenute udruge, te dodala:

   „Ovo je naša tradicionalna manifestacija koja uvijek naiđe na dobar prijam građana. Tako je i ove godine, mada smo imali poteškoća u pripremanju izložbe. Držali smo se mjera zaštite od COVID-a 19, pa su i pripreme bile nešto drugačije nego ranijih godina. Žao mi je što su na izložbi prisutna samo dva naša člana, jednostavno morali smo i brojnost uskladiti prema epidemiološkim mjerama”, rekla je gospođa Suton.

   Od voditeljice gospođe Suton, doznali smo da i članovi Udruge „Cvijet” kao i drugi građani, imaju poteškoća zbog raznih ograničenjima koja su posljedica COVID-a 19. Uz ostalo manje je druženja, manje manifestacija, sve je podređeno zaštiti zdravlja članova Udruge. Valja reći da je cilj obilježavanja međunarodnog dana osoba s invaliditetom, postizanje boljeg razumijevanja problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici te ostvarenja svih prava koje osobe s invaliditetom imaju, kao i njihove potpune uključenosti u društvo u kojem žive.

{gallery}2020/cvijetdanosi{/gallery}

Tekst i foto: D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...