Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Grudska Violeta, definitivno preuzela čapljinsku „Lastu”: Slogan “Samo dobro daje dobro – Lasta Čapljina”, ponovo će živjeti!

Grudska Violeta, definitivno preuzela čapljinsku „Lastu”: Slogan “Samo dobro daje dobro – Lasta Čapljina”, ponovo će živjeti!

by | 4. studenoga 2019. 18:27 | Vijesti

   Prodaja dioničkog društva „Lasta” Čapljina u stečaju, konačno je finalizirana, a novi vlasnik je tvrtka „Violeta” d. o. o. iz Gruda, odnosno njezin vlasnik Petar Ćorluka. Vijest da je grudska Violeta novi vlasnik Laste obznanjena je 17. lipnja, ove godine, međutim ugovor o kupoprodaji potpisan je tek ovih dana. U protekla tri i pol mjeseca riješene su sve dvojbe, a kupac je definitivno postao vlasnik imovine nekadašnjeg sinonima Čapljine.

   Tim povodom krug „Laste” zajednički su obišli dr Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine i Petar Ćorluka, predsjednik uprave tvrtke Violeta d. o. o. iz Gruda. U izjavi za medije Petar Ćorluka je kazao:

   „Napokon je završen proces preuzimanja Laste. Mi smo se javili na natječaj, ali bilo je nekih spornih pitanja u natječaju vezano za brend i zaštitu brenda. Nismo htjeli preuzeti tvrtku dok sve dvojbe nismo otklonili, jer nekretnina kao nekretnina me ne zanima, zanima me brend Lasta! Želimo da on dostigne višu vrijednost nego što je ikada imao. Mi ćemo u proizvodnju i obnovu pogona, uložiti koliko god bude trebalo, da se ovdje proizvodi samo premijer, najbolji proizvodi koji se u toj industriji mogu imati u svijetu”!

   Konačnim preuzimanjem Laste od strane Violete, zadovoljni čapljinski gradonačelnik je rekao:

   „Ja bih prije svega pozdravio ovaj potez firme Violeta i kao Čapljinac i kao gradonačelnik ovog grada. Sjećam se kao da je jučer bilo, kad su me izjutra u sedam sati, dočekali radnici tadašnje Laste, s vijesti da su otpušteni i da svi idu doma. Naravno, prvi čovjek kojem su se mogli javiti bio sam ja, tada smo razgovarali i dobro se sjećam, rekao sam im – stečaj ne znači i kraj, stečaj može biti i novi početak! Hvala Bogu, sve vodi k tomu”.

   Podsjećamo, Tvornica „Lasta” proizvodnju je prekinula koncem 2016-te godine, a radnici su upućeni kućama koncem siječnja 2017-te godine. Stečajni postupak otvoren je u svibnju 2018-te godine, a prvi javni poziv za prodaju poduzeća u stečaju „Lasta” d. d., oglašen je u studenom 2018-te godine, dakle, prije godinu dana. Nakon što tijekom tri javna poziva tvrtka nije pronašla strateškog partnera, uslijedio je četvrti – slobodnom pogodbom. Vijest da je Violeta novi vlasnik Laste obznanjena je u lipnju, a kupoprodaja je zaključena ovih dana. Dakle, od 4-og studenog kada je obznanjeno da je kupoprodajni ugovor potpisan, započinje nova era za Lastu, pa i čapljinsko gospodarstvo u cjelini.

 

Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2019/191104lasta{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!