Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Odbojkaško prvenstvo Federacije BiH starta 12. listopada, a u novoj sezoni u šest liga 49 ekipa među kojima i Čapljina

Odbojkaško prvenstvo Federacije BiH starta 12. listopada, a u novoj sezoni u šest liga 49 ekipa među kojima i Čapljina

by | 27. rujna 2019. 16:36 | Vijesti

   Pripreme za novu sezonu pod jurisdikcijom Odbojkaškog saveza Federacije BiH, u završnoj su fazi. Ovih dana završen je seminar za službene osobe – suce, delegate…, održan u hotelu „Brotnjo“ u Čitluku. Još početkom rujana utvrđeni su okviri natjecanja i obavljen ždrijeb. U federalnim ligama iduće sezone natjecat će se ukupno 49(!) ekipa. U muškoj konkurenciji samo je 14 ekipa dok su ženske ekipe točno 2,5 puta brojnije, 35. Muškarci će se natjecati u dvije Superlige, podijeljene na sjever i jug. Kod odbojkašica ista je podjela – sjever jug, s tim što će se natjecati 19 ekipa. Uz 19 ekipa u Superligama, u ženskoj konkurenciji još 14 ekipa igrat će u dvije skupine A1 i A2, Prve federalne lige.

   Petu sezonu za redom federalni dio Hercegovine neće imati ekipe u muškoj konkurenciji, dok će Posavska županija u nekad moćnom Napretku iz Odžaka imati jednog predstavnika. U sjevernoj skupini još su Bihać, Galeb (Brčko), Sloboda (Tuzla), te bivši premijerligaši – Lukavac, Bosna (Kalesija) i Gradina-Herceg (Srebrenik). U južnoj skupini igrat će – Mladost (Žepče), Breza 1934, Ilidža, Olovo, Krivaja, bivši premijerligaš Ilijaš, te Blok-Block Out iz Zenice. Riječ je o novom klubu koji se prošle sezone nije natjecao, međutim imajući na umu da se Čelik ugasio prije dvije sezone, očito se radi o oživljavanju tradicije.

   Južna skupina federalne Superlige odbojkašica u predstojećoj sezoni imat će devet umjesto deset ekipa, međutim iz ove skupine dvije su ekipe – Mostar, po plasmanu, te Novi Grad (Sarajevo) naknadno, popunili Premijer ligu odbojkašica. Uglavnom, u ovoj skupini će igrati starosjedioci – Čapljina, Smeč (Široki Brijeg), Troglav (Livno), Ilidža i Igman, također s Ilidže, Ilijaš, Alipašino Polje (Sarajevo), te dvije novajlije Centar ORT i SA Volley, obje iz Sarajeva.

   Članovi sjeverne skupine federalne Superlige bit će prošlogodišnje iznenađenje sezone – Orašje, zatim Napredak (Odžak), Žepče, Čelik-R (Zenica), Gradina-Herceg (Srebrenik), Maglaj, te bivši premijerligaši – Kakanj, Bosna (Kalesija) i Bihać. Upada u oči da nema lani zapaženog Viteza, koji se u narednom prvenstvu neće uopće, natjecati.

   Uz dvije skupine Suprelige u ženskoj konkurenciji, dvije su skupine A1 i A2, i u Prvoj federalnoj ligi. Članovi A1 skupine bit će: Delminium (Tomislavgrad), Mostar II, druga ekipa novog premijerligaša Mostara, zatim Student (Mostar), Turbina (Jablanica), Vogošća, Breza 1934., Željezara (Zenica) i Zavidovići. U A2 skupini su: Orašje II, Kula Gradačac II, Sloboda II i Mikasa (Tuzla), Lukavac, Lami (Brčko), Stars (Živinice) i Tešanj.

   Nakon Stoca, prije dvije sezone, pa Blata (Uzarići) i Čapljine II prošle, ove sezone u pogonu neće biti Ljubuškog. Istina uskočila je Turbina, ali je dojam da se zamah ženske odbojke u Hercegovini, bez obzira na plasman Mostara u Premijer ligu, smiruje. S druge strane uz neprikosnovene brčanske klubove koji su u Lamiju dobili novog, petog člana uočljivo je i jačanje sarajevske regije, koja će uz po jednog premijerligaša u muškoj i ženskoj konkurenciji, imati čak pet superligaša u ženskoj i jedanog u muškoj, te jednog prvoligaša.

   Prvenstvo u federalnim ligama startat će 12-og listopada.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!