Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Andrija Jurković direktor GOŠK-a iz Gabele: Učimo na svojim greškama, ne želimo da nam se ponovi prošla sezona”,

Andrija Jurković direktor GOŠK-a iz Gabele: Učimo na svojim greškama, ne želimo da nam se ponovi prošla sezona”,

by | 15. srpnja 2021. 16:09 | Vijesti

  Prije tjedan dana zakotrljala se nogometna lopta u na stadionu „Perica – Pero Pavlović“, u Gabeli, što je za ljubitelje nogometa u tom drevnom naselju na jugu Hercegovine, puno važniji događaj od primjerice netom završenog Europskog nogometnog prvenstva. Usporedo su krenuli razgovori ne samo na aktualne nego i nešto starije teme, kao što je prošla sezona „Trojanaca“ o kojoj Andrija Jurković, direktor kluba kaže:

   „Mi smo u prošlu sezonu ušli puni ambicija, na kraju smo završili kako smo završili, još smo dobro prošli na sedmom mjestu, zahvaljujući proljetnom dijelu prvenstva. Jesenski dio nam je bio očajan, ja bih rekao u povijesti kluba najgori, pogotovo u Prvoj federalnoj ligi u kojoj se GOŠK natječe dug period. Napravili smo greške koje smo napravili, nadam se da se neće ponoviti. Prošla sezona – nitko od nas u klubu ne bi želio da nam se ponovi, pogotovo jesenski dio prvenstva, proljetni dio je bio više nego korektan. Zahvaljujući tome završili smo na sedmom mjestu, u odnosu na četrnaesto mjesto koje smo imali na kraju jesenskog dijela. Na kraju možemo biti zadovoljni onim što smo ostvarili u toj sezoni, ako se uzme u obzir ponavljan, jesenji dio prvenstva“, konstatira direktor Jurković, te na opasku da ove godine iz Gabele na početku nove sezone nema ni bombastičnih izjava, nastavlja:

   „Gledajte, čovjek što više radi neki posao postaje iskusniji i uči neke stvari. Učimo na svojim greškama, ne želimo da nam se ponovi prošla sezona, ne želimo izlaziti s izjavama, kao što smo izlazili prošle sezone. Želimo u miru i tišini raditi i vidjeti gdje će nas to dovesti. Cilj je da GOŠK bude stabilan prvoligaš, ukoliko se ukaže prilika za nešto više, mi ćemo to iskoristiti.

   -Odlasci, dolasci?

   -Ovo je prelazni rok u kojem je GOŠK doživio najmanje turbulencija u igračkim kadru. Nastojali smo zadržati veći dio ekipe iz proljetnog dijela prvenstva. Mislimo da smo u tome uspjeli, otišla su dva vratara, na njihovo mjesto došao je Bobić, iskusni golman iz Veleža, cijenimo da će odgovoriti našim zahtjevima. Otišli su Savić i Čoko, mislimo da će nam Savić biti veliki hendikep, pokušat ćemo i to nadoknaditi. Doveli smo iskusne igrače kao što su Salko Jazvin i Srđan Vulić, uz njih doveli smo nekolicinu mladih igrača. Poznato je da u ovoj ligi morate imati zaštićeno godište, trojica do 21 godine moraju igrati prvo poluvrijeme, znači moraju biti kvalitetni igrači, a ne broj, jer tri igrača na terenu znače mnogo. Mi smo na tome radili, što smo uradili vidjet ćemo. Smatram da nam je prednost što smo zadržali veliki dio ekipe iz prošle sezone, što bi nam trebala biti velika prednost u odnosu na ranije sezone, kada smo doživljavali totalni remont momčadi. Ovaj put nismo to radili, bili smo zadovoljni proljetnim dijelom sezone, a time i igračkim kadrom koji je to postigao, pa smo nastojali zadržati većinu igrača“ kaže direktor GOŠK-a pa na opasku o sudbini prvog strijelca GOŠKA i Prve lige, Haračića, nastavlja:

   „Što se tiče Haračića, pokušali smo i njega zadržati, kontaktirali smo, on čeka neki inozemni angažman. Mi nismo mogli čekati hoće li mu se to dogoditi ili neće, pa smo na tu poziciju doveli napadača – Hasanovića, za kojeg imamo dobre preporuke. GOŠK neće čekati ne samo Haračića, nego nijednog igrača. Nećemo biti što se kaže – stanica za čekanje, ako nađem nešto bolje idem, ako ne nađem – GOŠK imam uvijek, mi smo za takve radnje preozbiljan klub. Ako bude potrebe mi ćemo na tu poziciju dovesti nekog starijeg iskusnijeg igrača.

   Valja reći da se uz kostur prošlogodišnje momčadi i šest, sedam prinova, prvoj ekipi priključilo sedam igrača iz omladinskog pogona, pa će tako u novoj sezoni GOŠK biti spoj mladosti i iskustva.

Tekst i foto: D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...