Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Kup FEB 2C u bocanju: Neumoljivi ždrijeb Čapljince poslije prve utakmice poslao kući

Kup FEB 2C u bocanju: Neumoljivi ždrijeb Čapljince poslije prve utakmice poslao kući

by | 9. srpnja 2018. 17:27 | Vijesti

   Prije kraja natjecanja u boćarskom Kupu nacije, odnosno Kupu FEB 2C, ekspedicija prvaka BiH, Čapljine, stigla je kući. Ono što su priželjkivali – ždrijeb po mjeri, nije im se ostvarilo. Umjesto prvaka Srbije, Crne Gore i Švicarske s kojima su se po osobnim procjenama, mogli ravnopravno nositi, zapao ih je branitelj trofeja riječki Mario Genarri. Prošlogodišnji pobjednici slavili su uvjerljivo 14:2. Jednu pobjedu za Čapljince, izborila je kombinacija Mirko Ilić/Mate Grubišić koja je slavila u paru.

    „Bilo je još nekoliko partija u kojima smo se dobro držali, međutim naši igrači od kojih polovica nema nikakvog međunarodnog iskustva“, nisu izdržali pa je pobjednik zasluženo slavio“, kazao je Vide Krmek.

    Svjesni su bili Čapljinci da malo što mogu učiniti, da su i prošli prvi krug u drugom ih je čekao hrvatsko-talijnasko-francuski zid preko kojega je za bh. boćare, nemoguće preći .

    „U tim klubovima, niz je profesionalca, pa smo, ako ništa imali prilike, uživati u njihovim nastupima“, dodaje predsjednik BK Čapljina Vide Krmek zadovoljan već i činjenicom da su boćari bili prvi čapljinski seniorski klub, u nekom od europskih natjecanja!

Inače, ni branitelj trofeja Mario Genarri nije stigao daleko u polufinalu ih je nadigrao super jaki francuski Tarare, koji će za trofej igrati protiv domaćeg predstavnika Belluno Bocce Club.

    Treba reći da su boje Čapljine branili Đurica Krmek, Vedran Volarević, Ante Juka – Biba, Nedjeljko Grbavac, Mirko Ilić, te Mate Grubišić član posuške Bure i Željko Kužić igrač Neuma, kao pojačanja dozvoljena propozicijama. Voditelj ekipe bio je Vide Krmek.

                                                Pobjednik francuski Tarare

   Francuski prvoligaš Tarare novi je pobjednik Kupa nacija u boćanju. U finalu Francuzi su nadigrali talinanski Belluno bocce 10:6. U polufinalu Francuzi su nadigrali prošlogodišnjeg pobjednika BK Mario Genaro iz Rijeke 9:7. Podsjećamo, Riječani su u prvom kolu uvjerljivo nadigrali bosanskohercegovačkog prvaka Čapljinu 14:2. Tako je konačni poredak sljedeći, 1. Tarare (Francuska), 2. Belluno bocce (Italija) 3 – 4. Mario Genaro (Hvatska) i Novi Beograd Srbija), 5 – 8 mjesta, Čapljina (BiH), Palma (Crna Gora), Quadrifoglio (Italija) i S. C. DU Cervin (Švicarska). natjecanje je održano u talijanskom gradiću Ronchi de Legionari, četrdesetak kilometara od Trsta.

   Podsjećamo, pobjednik prvog Kupa nacija bila je momčad Gruda, međutim u međuvremenu od tih prvih izdanja ovoga natjecanja, bh. boćanje je stagniralo, pa im sada samo ždrijeb može pomoći da preskoče prvo kolo.

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...