Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Radnicima Laste d. d. stižu zaostala potraživanja, a raspoloženje je različito od ushita do razočarenja

Radnicima Laste d. d. stižu zaostala potraživanja, a raspoloženje je različito od ushita do razočarenja

by | 11. prosinca 2020. 15:49 | Vijesti

   Prije dvadesetak dana, odnosno točno 19. studenog kada je Radiopostaja Čapljina objavila vijest o isplati priznatih potraživanja za radnike i druge povjeritelje Laste d. d. u stečaju, posao isplate krenuo je i posao isplate bivšim uposlenicima. Zavisno od očekivanja, dio radnika je prezadovoljan – kad su u koncem siječnja 2017. godine zaključana vrata tvornice mislili su da je sve gotovo, dio razočaran – očekivali su veći iznos, a neslužbeno smo doznali da se nekolicina radnika uopće nije našla na spisku za isplatu, pa će ostati bez dijela svojih potraživanja.

   Podsjećamo, nakon ročišta za glavnu diobu u Osnovnom sudu Mostaru, Behrija Huseinbegović, stečajna upraviteljica u izjavi za Radiopostaju Čapljina, kazala je da će se iz mase tvrtke u stečaju „Laste” d. d., radnicima isplatiti približno trećina priznatih potraživanja, odnosno plaća. Zanimljivo, ponuđeni prijedlog povjeritelji su jednoglasno prihvatili, te je odmah u četvrtak, 19. studenog, izdano rješenje i počeo proces diobe. Očito je da se taj dio stečajnog postupka odvija bez zastoja. Inače, nakon izvršene diobe ide postupak za zatvaranje stečajnog postupka.

    Podsjećamo stečaj Laste d. d. Čapljina, nakon neuspješne dokapitalizacije, odnosno fuzije s hrvatskom tvrtkom „Zvečevo” iz Požege, pokrenula je Privredna banka Sarajevo. Renomirana bosanskohercegovačka tvrtka „Violeta” d. o. o. Grude, kupila je Lastin brend. Radovi na obnovi pogona i ponovnom pokretanju proizvodnje u punom su jeku. Za bivše radnike Laste i ostale povjeritelje sretna okolnost je da su dobili bar dio duga, dok je za Čapljinu i Čapljince važno da je spašena tvornica, koja je godinama bila sinonim grada.

D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...