Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prijava za upis učenika u prvi (1.) razred osnovne škole u 2024./2025. godini u OŠ „Lipanjske zore” Višići

Prijava za upis učenika u prvi (1.) razred osnovne škole u 2024./2025. godini u OŠ „Lipanjske zore” Višići

by | 11. ožujka 2024. 15:44 | Aktualno, Vijesti

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 1. ožujka tekuće godine navrše pet i pol godina života (članak 51. Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, “Narodne novine HNŽ”, broj: 5/00, 4/04, 1/14, 7/16 i 7/22), odnosno djeca rođena u razdoblju od 31. kolovoza 2017. do 1. rujna 2018. godine. U nastavku možete pročitati detalje prijave za upis u centralnoj školi u Višićima i područnoj školi u Domanovićima. Za prijavu je potrebno priložiti rodni list djeteta i potvrdu o prebivalištu.

Centralna škola Višići

(Svitava, Dračevo, Višići, Čeljevo i Gnjilišta)

Prijava i razgovor s pedagoginjom-psihologinjom Jasnom Ajanić-Spužić obavljat će prema sljedećem rasporedu u razdoblju od 11:00 do 12:00 h u centralnoj školi:

13. ožujka (srijeda) – djeca iz Čeljeva,

14. ožujka (četvrtak) – djeca iz Gnjilišta, Dračeva i Svitave,

15. ožujka (petak) – djeca iz Višića.

Prijava se može izvršiti i telefonski na broj 063/383-273, ukoliko za to postoji valjan razlog.

Područna škola Domanovići

(Bobanovo Naselje, Šuškovo Naselje i Domanovići)

Prijava i razgovor s pedagogom Jozom Ljiljanićem obavljat će se 15. (petak) i 18. (ponedjeljak) ožujka prema sljedećem rasporedu u razdoblju od 10:30 do 12:00 h u područnoj školi Domanovići.

Prijava se može izvršiti i telefonski na broj 063/479-402, ukoliko za to postoji valjan razlog.

Roditelji/staratelji bit će naknadno obaviješteni o liječnikom pregledu i uvidu o psiho-tjelesnu zrelost djeteta.

Napomena: roditelji ili staratelji djece mlađe od navedenih obveznika mogu podnijeti zahtjev nadležnom Gradskom tijelu upravu za upis kako bi povjerenstvo za ocjenu psihofizičke sposobnosti  donijelo procjenu opravdanosti zahtjeva. Isto povjerenstvo vrši i procjenu opravdanosti odgode početka obveznog školovanja, ako roditelji ili staratelji, misle da je to u najboljem interesu djeteta, a to potkrepljuje pribavljenom stručnom dokumentacijom medicinske ustanove.

Tekst/foto: https://lipanjske-zore.visici.com

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...