Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Ekrem Koso pobjednik šahovskog turnira u Čapljini

Ekrem Koso pobjednik šahovskog turnira u Čapljini

by | 3. listopada 2018. 13:35 | Vijesti

   Prigodni turnir u povodu Dana općine, 4. listopada, organizirao je Šahovski kluba Čapljina. Turnir je otvorio i prvi potez povukao dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Igralo se po švicarskom sustavu, sedam kola, deset minuta po igraču.

    Pobjednik turnira je Ekrem Koso koji je iz sedam partija osvojio 5,5 poena, drugi je bio Almir Mataradžić sa osvojenih također 5,5 poena, ali slabijim količnikom. Treće mjesto osvojio je Ante Pehar, mladi Čitlučanin koji je sakupio 5 poena kao i četvrtoplasirani Vladislav Prskalo. Peti je bio Zvonimir Karlović koji je iz sedam partija osvojio 4,5 poena itd.

    Na turniru u Čapljini, nastupilo je dvadeset igrača, različitih dobnih skupina. Tako primjerice najmlađa Ruža Raič još nije napunila deset godina, dok su neki od starijih sudionika zašli u osmu deceniju života. Tako bi se moglo reći da je šahovski turnir u Čapljini, bio je igra za mlade i stare.

    Treba istaknuti da Šahovski klub Čapljina godišnje organizira četiri turnira koji polako postaju dio tradicije, uz turnir u povodu Dana općine, još se igraju božićno-novogodišnji, pa uskršnji turnir, te turnir u povodu oslobodilačke akcije “Lipanjske zore” u lipnju.

{gallery}2018/šah2018{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...