Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prezentiran Prijedlog akcijskog plana za revitalizaciju povijesno-gradskog područja Počitelj

Prezentiran Prijedlog akcijskog plana za revitalizaciju povijesno-gradskog područja Počitelj

by | 27. veljače 2024. 8:21 | Aktualno, Vijesti

U Federalnom ministarstvu kulture i sporta danas je prezentiran Prijedlog akcijskog plana situacijske analize za povijesno-gradsko područje Počitelj, a sudjelovao je i specijalni predstavnik Europske unije u BiH Johann Sattler.

Direktor  federalnog Zavoda za zaštitu spomenika Robert Stergar prezentirao je Prijedlog akcijskog plana i razloge koji su doveli do potrebe za sveobuhvatnom analizom sadašnjeg stanja, te potrebu jasnog i koordiniranog pristupa koji bi trebao doprinijeti održivom upravljanju i razvoju Počitelja kao vrhunske turističke destinacije u BiH.

Veleposlanik Sattler zahvalio je Ministarstvu i čestitao za inicijativu i kreiranje preciznog akcijskog plana sa jasno definiranim rokovima za izvođenje sveobuhvatne analize zatečenog stanja u Počitelju, na osnovu čega bi se pristupilo kreiranju projekta sa konkretnim radovima na lokaciji.

– Nakon razmjene stavova i ideja zaključeno je da nekoliko definisanih aktivnosti treba izvršiti do kraja trećeg mjeseca. Nakon toga rezultati bi bili prezentirani na narednom sastanku, koji će ponovno biti upriličen u Federalnom ministarstvu kulture i sporta. Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić prezentirat će, na narednom sastanku, aktivnosti koje se odnose na deponije otpada, a Zavod za zaštitu spomenika rezultate analize povijesnog gradskog područja Počitelj – navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Sastankom je predsjedavala federalna ministrica Sanja Vlaisavljević, a prisustvovali su i specijalni predstavnik Europske Unije u BiH Johann Sattler sa suradnicima, Karelom Lizerotom, šefom Odjela za pravosuđe, migraciju i reformu javne uprave Izaslanstva EU-a; Sanjom Stanojević, političkom savjetnicom i Petrom Kraljevićem te federalni ministri okoliša i turizma Nasiha Pozder i prostornog uređenja Željko Nedić.

Susret u Federalnom ministarstvu kulture i sporta upriličen je u skladu sa zaključcima sastanka pokretanja inicijative za revitalizaciju Počitelja, održanog u prosincu 2023. godine.

Tekst/foro: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...