Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prezentacija “Integrirane strategije općine Čapljina 2017. – 2027.”

Prezentacija “Integrirane strategije općine Čapljina 2017. – 2027.”

by | 23. rujna 2017. 9:05 | Vijesti

Sadržajno zanimljiva, dugoročno važna bila je prezentacija “Integrirane strategije općine Čapljina 2017. – 2027.”. Tema je zaokupila pažnju prisutnih u maloj dvorani hotela Mogorjelo, koji su podužu prezentaciju odslušali u dahu. Na početku prezentacije Integrirane strategije općine Čapljina za predstojeće desetogodišnje razdoblje, prisutne je pozdravio dr Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Predstavljajući temu prezentacije, odnosno Strategiju razvoja načelnik dr. Vidić, je rekao kako ona predstavlja planski dokument za naredno razdoblju u kojem se krenulo od onoga gdje smo sada, preko onoga gdje bi željeli biti za deset godina, te razradu planova – kako do toga cilja doći.

Strategiju razvoja općine Čapljina za razdoblje 2017-ta 2027-ma predstavio je Ivan Jurilj, direktor Razvojne agencije za područje Hercegovine – REDAH, koji je uz ostalo prisutnima u do posljednjeg mjesta ispunjenoj maloj dvorani hotela “Mogorjelo”, kazao:

{mp3}170922_STRATEGIJA_JURILJ{/mp3}

S pažnjom je popraćeno šire izlaganje Ivane Maletić, zastupnice u Europskom parlamentu članice HDZ-a Hrvatske. Gospođa Maletić je u svom izlaganju predstavila niz mogućnosti za korištenje sredstava iz različitih europskih fondova. Kod nas su manje-više donekle poznati samo IPA-a fondovi, te sredstva Europske banke za razvoj. Vrlo zanimljive mogućnosti pružaju Programu Transnacionalne suradnje, pa Junckerov fond i slično. Uglavnom, izlaganje zastupnice Maletić, predstavljalo je informacije iz prve ruke o nekim manje poznatim ili potpuno nepoznatim mogućnostima. Što više gospođa Maletić se sa svojim suradnicima pobrinula neke od programa iz Strategije razvoja ugraditi u fondove koji bi kako se to kaže mogli “povući” sredstva iz različitih Europskih fondova.
Po završetku prezentacije Strategije razvoja općine Čapljina, gospođu Maletić hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu, zamolili smo za osvrt:

{mp3}170922_STRATEGIJA_MALETIC{/mp3}

U svojevrsnom sumiranju prezentacije Strategije razvoja općine od 2017-te do 2027-me u izjavi za RPČ načelnik dr. Smiljan Vidić, je kazao:

{mp3}170922_STRATEGIJA_VIDIC{/mp3}

Umjesto zaključka na kraju bi se moglo reći strategiji razvoja slijede dalje prezentacije, a svima koji su pratili njezinu svojevrsnu premijeru, da nešto od njezinih sadržaja čim prije krene u realizaciju.

 {gallery}2017/galerija/strategija-2017{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...