Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Prezentacija “Integrirane strategije općine Čapljina 2017. – 2027.”

Prezentacija “Integrirane strategije općine Čapljina 2017. – 2027.”

by | 23. rujna 2017. 9:05 | Vijesti

Sadržajno zanimljiva, dugoročno važna bila je prezentacija “Integrirane strategije općine Čapljina 2017. – 2027.”. Tema je zaokupila pažnju prisutnih u maloj dvorani hotela Mogorjelo, koji su podužu prezentaciju odslušali u dahu. Na početku prezentacije Integrirane strategije općine Čapljina za predstojeće desetogodišnje razdoblje, prisutne je pozdravio dr Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Predstavljajući temu prezentacije, odnosno Strategiju razvoja načelnik dr. Vidić, je rekao kako ona predstavlja planski dokument za naredno razdoblju u kojem se krenulo od onoga gdje smo sada, preko onoga gdje bi željeli biti za deset godina, te razradu planova – kako do toga cilja doći.

Strategiju razvoja općine Čapljina za razdoblje 2017-ta 2027-ma predstavio je Ivan Jurilj, direktor Razvojne agencije za područje Hercegovine – REDAH, koji je uz ostalo prisutnima u do posljednjeg mjesta ispunjenoj maloj dvorani hotela “Mogorjelo”, kazao:

{mp3}170922_STRATEGIJA_JURILJ{/mp3}

S pažnjom je popraćeno šire izlaganje Ivane Maletić, zastupnice u Europskom parlamentu članice HDZ-a Hrvatske. Gospođa Maletić je u svom izlaganju predstavila niz mogućnosti za korištenje sredstava iz različitih europskih fondova. Kod nas su manje-više donekle poznati samo IPA-a fondovi, te sredstva Europske banke za razvoj. Vrlo zanimljive mogućnosti pružaju Programu Transnacionalne suradnje, pa Junckerov fond i slično. Uglavnom, izlaganje zastupnice Maletić, predstavljalo je informacije iz prve ruke o nekim manje poznatim ili potpuno nepoznatim mogućnostima. Što više gospođa Maletić se sa svojim suradnicima pobrinula neke od programa iz Strategije razvoja ugraditi u fondove koji bi kako se to kaže mogli “povući” sredstva iz različitih Europskih fondova.
Po završetku prezentacije Strategije razvoja općine Čapljina, gospođu Maletić hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu, zamolili smo za osvrt:

{mp3}170922_STRATEGIJA_MALETIC{/mp3}

U svojevrsnom sumiranju prezentacije Strategije razvoja općine od 2017-te do 2027-me u izjavi za RPČ načelnik dr. Smiljan Vidić, je kazao:

{mp3}170922_STRATEGIJA_VIDIC{/mp3}

Umjesto zaključka na kraju bi se moglo reći strategiji razvoja slijede dalje prezentacije, a svima koji su pratili njezinu svojevrsnu premijeru, da nešto od njezinih sadržaja čim prije krene u realizaciju.

 {gallery}2017/galerija/strategija-2017{/gallery}

 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...