Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Preporuka vinogradarima: Zaštitite vinograde od plamenjače

Preporuka vinogradarima: Zaštitite vinograde od plamenjače

by | 8. svibnja 2024. 9:55 | Aktualno, Vijesti

Uređaji na terenu pokazuju kako i dalje postoje iznimno povoljni uvjeti za razvoj plamenjače vinove loze (Plasmopara viticola) zbog čega je potrebno, čim to omoguće vremenski uvjeti, zaštititi vinograde.

Nažalost u ovom razdoblju neophodna je potpuna zaštita, odnosno potrebno je prskati odmah po isteku djelovanja prethodnog tretiranja. Što se tiče izbora sredstva, treba odabrati onaj fungicid čija djelatna tvar do sada nije korištena u ovoj vegetaciji, kako ne bi došlo do rezistencije, odnosno do toga da taj fungicid uopće ne djeluje, ili da djeluje manje učinkovito.

Znači nije dovoljno samo promijeniti sredstvo u smislu komercijalnog naziva, suština je u djelatnoj tvari u tome sredstvu.

Ministarstvo poljoprivrede HNŽ-a

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...