Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pregovori o uspostavi željezničkog putničkog prometa između Hrvatske i BiH još uvijek u tijeku

Pregovori o uspostavi željezničkog putničkog prometa između Hrvatske i BiH još uvijek u tijeku

by | 9. veljače 2022. 13:19 | Vijesti

Povodom informacije o ponovnoj uspostavi putničkog prometa na relaciji Sarajevo – Ploče – Sarajevo kontaktirali smo Javno poduzeće Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine. Iz JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine su nam uputili priopćenje u kojem stoji kako su u ožujku 2021. godine Hrvatske željeznice putnički prijevoz uputili pismo namjere za suradnju u cilju ponovnog uvođenja željezničkog putničkog prometa između BiH i Hrvatske.

Ovaj prijedlog je podrazumijevao uvođenje sezonskih putničkih vlakova na relaciji Sarajevo – Ploče – Sarajevo.

ŽFBiH su za ovu suradnju iskazale svoju potpunu spremnost i prihvatile prijedlog Hrvatske željeznice putnički promet na način da ŽFBiH osiguraju  vagone i lokomotive za prijevoz putnika, uz uvjet da Hrvatske željeznice prihvate minimalne troškove vlaka  na relaciji  Čapljina-Ploče.

Nažalost, do realizacije u 2021. godini nije došlo, jer  Hrvatske željeznice nisu iskazale spremnost za prihvaćanje tih uvjeta.

HŽ Putnički prijevoz u 2022. godini ponovo razmatra mogućnost  uvođenja   jednog para putničkih vlakova Čapljina – Ploče  od 01.srpnja do 28.kolovoza 2022. godine u dane vikenda.

Željeznice FBiH traže da vlakovi na relaciji Sarajevo-Ploče prometuju svaki dan od 01.svibnja  do 30.rujna 2022. godine.

Željeznice FBiH očekuju da će Hrvatske željeznice Putnički promet pronaći način za potvrdu svog zanimanja do početka nastupajuće ljetne sezone i da potpišu Sporazum o ponovnom uvođenju željezničkog putničkog prometa na relaciji Sarajevo-Ploče. – stoji u priopćenju Službe za odnose s javnošću Željeznica FBiH.

 Dakle, konačne odluke još nema pregovori su u tijeku.

 

Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) – navesti link na originalnu objavu.  

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...