Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina započela pripreme za nikada sadržajnije karnevalsko ljeto

Čapljina započela pripreme za nikada sadržajnije karnevalsko ljeto

by | 4. lipnja 2018. 18:24 | Vijesti

    Predstavnici Turističke organizacije „Čapljinka“, organizatora čapljinskog ljetnog karnevala, i općine Čapljina, vratili su se s 38. Međunarodne konvencije Europske asocijacije karnevalskih gradova – FECC-a, puni dojmova. Na konvenciji su uz BiH, sudjelovali predstavnici FECC-a iz dvadesetak zemalja – Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Francuske, Luksemburga, Švedske, Bugarske…, te pridruženih zemalja – SAD-a, Arube, Ukrajine… Ove godine konvencija je održana u Šapcu u Srbiji.

    Čapljinci su ovoga puta bili u dvostrukoj ulozi. Uz sudjelovanje u službenom dijelu 38. Konvencije, prezentirali su program FECC Dies natalis 2018. članovima, koji sadrži ponudu općine Čapljina i Hercegovačko-neretvanske županije, na štandu, s različitim proizvodima. Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije „Čapljinka“, pojašnjavajući obveze koje proističu iz članstva u toj međunarodnoj asocijaciji, kaže:

    „Asocijacija karnevalskih gradova Europe – FECC, godišnje ima dvije važne manifestacije, koje je održavaju u različitim državama. Jedna je skupština koja je ove godine održana u Šapcu, a druga je Dies natalis ili rođendan karnevalskih gradova Europe. Skupština uz službeni program, ove godine bila je izborna, ima i promotivno turistički dio, dok je Dies natalis dominantno turistički“, pojašnjava predsjednik Raguž, te naglašava:

    „Turistička organizacija „Čapljinka“ i općina Čapljina, ove su godine aplicirali za proslavu rođendana karnevalskih gradova. Naša kandidatura je prihvaćena, pa smo zasjedanje u Šapcu iskoristili za prezentaciju kako bismo na proslavu koncem rujna i početkom listopada, u Čapljinu, privukli što veći broj gostiju iz različitih zemalja, članica FECC-a. U tom smislu predstavili smo naše atraktivne turističke sadržaje od Starog mosta u Mostaru, Međugorja, Počitelja, Mogorjela, Hutovog blata, Vinarije „Zadro“ , Radimlje… U sve to utkali smo gastronomsku ponudu i hercegovačka vina. Tijekom boravka za ono što smo prezentirali, bez kurtoazije, dobivali smo samo riječi pohvale, pa očekujemo jako dobar odziv i dolazak velikog broja gostiju na proslavu dvadesetog rođendana“, zaključuje predsjednik Raguž.

    Za Čapljince je svakako najvažnije da se brojne najave o dolasku i ostvare. Zadnjeg dana boravka čapljinsko izaslanstvo sudjelovalo je na sastanku Prezidija FECC-a, gdje su generalni zastupnici svih zemalja (za BiH to je Ivan Raguž, predsjednik TO „Čapljinka“), podnijeli izvješća o prošlim i planiranim aktivnostima. Za novog predsjednika FECC-a izabran je Lars Algell iz Švedske. Treba svakako istaknuti da je tijekom Generalne skupštine prihvaćen zahtjev karnevalske udruge „Prolog“ iz Prologa kod Ljubuškog i Plesne skupine „Paganini“ iz Livna, za članstvo u FECC-u. Naravno domaćin je višednevni boravak izaslanstva velikog broja zemalja, iskoristio za turističku prezentaciju Šapca i Srbije.

    Što se čapljinskog FECC-a Dies natalis tiče, održat će se od 28. rujna, do 1-og listopada, naravno ove godine.

D. Musa 

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...