Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Čapljina započela pripreme za nikada sadržajnije karnevalsko ljeto

Čapljina započela pripreme za nikada sadržajnije karnevalsko ljeto

by | 4. lipnja 2018. 18:24 | Vijesti

    Predstavnici Turističke organizacije „Čapljinka“, organizatora čapljinskog ljetnog karnevala, i općine Čapljina, vratili su se s 38. Međunarodne konvencije Europske asocijacije karnevalskih gradova – FECC-a, puni dojmova. Na konvenciji su uz BiH, sudjelovali predstavnici FECC-a iz dvadesetak zemalja – Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, Nizozemske, Belgije, Francuske, Luksemburga, Švedske, Bugarske…, te pridruženih zemalja – SAD-a, Arube, Ukrajine… Ove godine konvencija je održana u Šapcu u Srbiji.

    Čapljinci su ovoga puta bili u dvostrukoj ulozi. Uz sudjelovanje u službenom dijelu 38. Konvencije, prezentirali su program FECC Dies natalis 2018. članovima, koji sadrži ponudu općine Čapljina i Hercegovačko-neretvanske županije, na štandu, s različitim proizvodima. Ivan Raguž, predsjednik Turističke organizacije „Čapljinka“, pojašnjavajući obveze koje proističu iz članstva u toj međunarodnoj asocijaciji, kaže:

    „Asocijacija karnevalskih gradova Europe – FECC, godišnje ima dvije važne manifestacije, koje je održavaju u različitim državama. Jedna je skupština koja je ove godine održana u Šapcu, a druga je Dies natalis ili rođendan karnevalskih gradova Europe. Skupština uz službeni program, ove godine bila je izborna, ima i promotivno turistički dio, dok je Dies natalis dominantno turistički“, pojašnjava predsjednik Raguž, te naglašava:

    „Turistička organizacija „Čapljinka“ i općina Čapljina, ove su godine aplicirali za proslavu rođendana karnevalskih gradova. Naša kandidatura je prihvaćena, pa smo zasjedanje u Šapcu iskoristili za prezentaciju kako bismo na proslavu koncem rujna i početkom listopada, u Čapljinu, privukli što veći broj gostiju iz različitih zemalja, članica FECC-a. U tom smislu predstavili smo naše atraktivne turističke sadržaje od Starog mosta u Mostaru, Međugorja, Počitelja, Mogorjela, Hutovog blata, Vinarije „Zadro“ , Radimlje… U sve to utkali smo gastronomsku ponudu i hercegovačka vina. Tijekom boravka za ono što smo prezentirali, bez kurtoazije, dobivali smo samo riječi pohvale, pa očekujemo jako dobar odziv i dolazak velikog broja gostiju na proslavu dvadesetog rođendana“, zaključuje predsjednik Raguž.

    Za Čapljince je svakako najvažnije da se brojne najave o dolasku i ostvare. Zadnjeg dana boravka čapljinsko izaslanstvo sudjelovalo je na sastanku Prezidija FECC-a, gdje su generalni zastupnici svih zemalja (za BiH to je Ivan Raguž, predsjednik TO „Čapljinka“), podnijeli izvješća o prošlim i planiranim aktivnostima. Za novog predsjednika FECC-a izabran je Lars Algell iz Švedske. Treba svakako istaknuti da je tijekom Generalne skupštine prihvaćen zahtjev karnevalske udruge „Prolog“ iz Prologa kod Ljubuškog i Plesne skupine „Paganini“ iz Livna, za članstvo u FECC-u. Naravno domaćin je višednevni boravak izaslanstva velikog broja zemalja, iskoristio za turističku prezentaciju Šapca i Srbije.

    Što se čapljinskog FECC-a Dies natalis tiče, održat će se od 28. rujna, do 1-og listopada, naravno ove godine.

D. Musa 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!