Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Predstavnici grada i udruga obišli posljednja počivališta poginulih branitelja

Predstavnici grada i udruga obišli posljednja počivališta poginulih branitelja

by | 1. studenoga 2023. 10:43 | Aktualno, Vijesti

Katolici 1. studenog obilježavaju blagdan Svih svetih kojim se slave svi sveci, kako oni koji su već kanonizirani, tako i oni koji to još nisu.
Tradicionalno u Čapljini, predstavnici Grada i udruga proisteklih iz Domovinskog rata na blagdan Svih svetih obilaze posljednja počivališta poginulih branitelja.

Nakon blagdana Svih svetih, katolici 2. studenoga obilježavaju Dušni dan kada se sjećaju svih svojih pokojnika. Uz ovaj blagdan, kao i za blagdan Svih svetih, običaj je obilazak groblja i paljenje svijeća za pokojne.
Braniteljima će se u Čapljini odati počast i 8. studenog kada se u Zvirovićima, povodom pogibije Božana Šimovića, upriličiti Komemorativni skup pod nazivom „ U spomen na hrvatske branitelje“.

 

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...