Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Predstavljena knjiga “O Trebinjsko-mrkanskoj Biskupiji” autora fra Bazilija Pandžića

Predstavljena knjiga “O Trebinjsko-mrkanskoj Biskupiji” autora fra Bazilija Pandžića

by | 20. veljače 2024. 12:56 | Vijesti

U biskupijskom centru Sarsenterum u Stocu održano je predstavljanje knjige „O Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji“ autora fra Bazilija Pandžića. Ovo djelo je inače doktorska disertacija fra Pandžića iz 1945. godine koja je objavljena 1959. godine.

Fra Bazilije Pandžić, rođeni Gruđanin, istaknuti je hrvatski povjesničar, arhivist i orijentalist. U franjevački red stupio je sa 17 godina, a preminuo je 2019. u dobi od 101 godine.

Predstavljači knjige bili su, između ostalih, biskup Mostarsku-duvanjski i upravitelj Trebinjsko-mrkanski, mons. Petar Palić, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Jozo Grbeš i don Ivica Puljić.

Što su nakon predstavljanja kazali, možete poslušati u našem tonskom zapisu.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...