Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Predstavljanje knjige “Sjahali kićeni svatovi” Stanislava Vukorepa u Stocu

Predstavljanje knjige “Sjahali kićeni svatovi” Stanislava Vukorepa u Stocu

by | 9. svibnja 2023. 9:47 | Vijesti

Hrvatska kulturna zajednica Troplet priređuje predstavljanje monografije “Sjahali kićeni svatovi” autora Stanislava Vukorepa u četvrtak, 11. svibnja u 19:30 h u Duhovno-kulturnom centru Trebinjsko-mrkanske biskupije Sarsenterum u Stocu.

U ovoj knjizi opisuju se stari svadbeni običaji istočnohercegovačkog kraja s autentičnim slikama i zapisima pjesama iz tog vremena.

– Monografija govori o baštini koja nestaje i koje zapravo više nema. Započinje opisom prvih susreta djevojaka i momaka – ćosanja, a nastavlja se tumačenjem tadašnjih običaja hvaljenja i kuđenja te modnih trendova i prošnje. Govori i o starome svatu, svadbi i svadbenim običajima od okupljanja pa sve do svadbenoga sijela, o običajima nakon svadbe i odlasku mlade u pohode roditeljskome domu – navode iz Tropleta.

Knjigu će predstaviti novinar Ante Bender, spisateljica Vesna Slobođan i autor Stanislav Vukorep.

Predstavljanje će glazbeno pratiti glazbena skupina Angelus, a druženje će se nastaviti uz domjenak u prostoru centra Sarsenterum.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...