Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Predložen Zakon o izmjeni naziva naseljenog mjesta Trebimlja

Predložen Zakon o izmjeni naziva naseljenog mjesta Trebimlja

by | 31. kolovoza 2023. 19:48 | Aktualno, Vijesti

Na prijedlog Federalnog ministarstva pravde, danog u skladu sa zaduženjem od Zastupničkog doma Federalnog parlamenta, a kojim je prihvaćena inicijativa Općine Ravno da se naziv naseljenog mjesta Trebimlja promijeni u Trebinja, Federalna vlada je danas utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o konstituiranju novih općina u FBiH i izmjeni područja općina podijeljenih međuentitetskom i međužupanijskom crtom.

Kako se radi o Prijedlogu zakona koji nije složen i obiman, Vlada ga je uputila Parlamentu FBiH na razmatranje po skraćenom postupku.

S tim u vezi, riječ Trebimlja zamjenjuje se riječju Trebinja, a predviđeno je da Općinsko vijeće Općine Ravno u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu ovog zakona uskladi svoje propise o nazivima i granicama naseljenih mjesta s odredbama ovog zakona, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

FENA Priopćenje, Foto/ Tomislav Glamuzina

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...