Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Poziv na sudjelovanje u edukaciji ‘Sigurnost na društvenim mrežama’

Poziv na sudjelovanje u edukaciji ‘Sigurnost na društvenim mrežama’

by | 25. listopada 2023. 14:13 | Aktualno, Vijesti

Centar za djecu, mlade i obitelj SPES poziva sve stručnjake koji rade s djecom i mladima (pedagoge, socijalne radnike, psihologe) na sudjelovanje u edukaciji “Sigurnost na društvenim mrežama iz kuta socijalnog radnika”.

Prva radionica održat će se u petak, 27. listopada, u 12 sati u prostorijama Centra za djecu mlade i obitelj SPES (Zagrebačka, 8).

Sve radionice su besplatne, a zainteresirani za sudjelovanje se mogu prijaviti na mail [email protected].

Prvi dio edukacije vodit će dr. sc. Anita Begić, pročelnica Studija socijalnog rada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i voditeljica Obiteljskog centra Caritasa Mostar.

Cilj ovoga projekta je povećana sigurnost djece i mladih na društvenim mrežama. Kroz planirane aktivnosti stručnjaci koji rade s djecom i mladima dobit će dodatna znanja o sigurnosti djece i mladih na internetu, poručili su organizatori.

Istraživanja u BiH pokazala su kako je oko 30 posto djece i mladih bilo žrtva prijetnji na nekoj od društvenih mreža, a gotovo 40 posto djece i mladih doživjelo je da je postavljen uvredljiv komentar o njima na društvenim mrežama. Oko 90 posto roditelja ne zna što im djeca rade na internetu, a preko 90 posto njih smatra kako im nisu potrebne aplikacije za zaštitu, podsjeća se.

Projekt Sigurnost na društvenim mrežama je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Tekst/foto: FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...