Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje za dva nova programa, posao za najmanje 6.900 osoba

Poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje za dva nova programa, posao za najmanje 6.900 osoba

by | 18. ožujka 2024. 13:29 | Aktualno, Vijesti

Javni poziv Federalnog zavoda za zapošljavanje za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja 2024. otvoren je danas i trajat će do 20. ožujka, a javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2024 biti će otvoren 20., 21. i 22. ožujka.

Javni pozivi su aktivni na web stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje od 08.00 do 16.00 sati. Poslodavci i nezaposlene osobe koji su zainteresovani za sudjelovanje u javnim pozivima trebali su se registrirati i do 8. ožujka, dok korisnici koji su se ranije registrirali, nisu morali to ponovo činiti.

Direktorica Zavoda Helena Lončar izjavila je nedavno na konferenciji za medije u Sarajevu da je Programom sufinanciranja zapošljavanja 2024 osigurano 43 milijuna KM kojim planiraju zapošljavanje najmanje 5.000 osoba, a za Program sufinanciranja samozapošljavanja Start up 2024 osigurano je 15 milijuna KM kojim planiraju samozapošljavanje najmanje 1.900 osoba.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić, također je podržao realizaciju navedenih projekata. Smatra ih vrlo važnim za sve nezaposlene, a posebno za mlade koji završavaju obrazovanje i žele da grade karijeru u BiH.

Istaknuo je da je zadržavanje mladih i obrazovanih ljudi jedini način opstanka i razvoja društva, te pozvao poslodavce da koriste programe FZZZ-a.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...