Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potrošačke cijene u kolovozu veće za 0,9 posto

Potrošačke cijene u kolovozu veće za 0,9 posto

by | 3. listopada 2023. 11:59 | Aktualno, Vijesti

Potrošačke cijene u kolovozu 2023. godine, u prosjeku su porasle za 0,9 posto u odnosu na prethodni mjesec, priopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Cijene su porasle u odjeljcima: prijevoz za 3,8 posto, rekreacija i kultura za 1,3 posto, stanovanje, voda, električna energija, plin i drugi energenti za jedan posto, hrana i bezalkoholna pića za 0,7 posto, obrazovanje za 0 posto. ,5 posto, namještaj, kućanski uređaji i redovno održavanje kuće za 0,4 posto i zdravstvo za 0,1 posto.

Cijene su pale u odjeljcima odjeće i obuće za 2,3 posto, ostala dobra i usluge za 0,3 posto i komunikacije za 0,1 posto.

U ostalim odjeljcima u prosjeku, cijene se nisu mijenjale.

U kolovozu 2023. godine u odnosu na kolovoz prošle godine, cijene su porasle za 3,6 posto (godišnja inflacija).

Foto/tekst: FENA

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...