Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potres magnitude 5,3 prema Richteru probudio Hercegovinu

Potres magnitude 5,3 prema Richteru probudio Hercegovinu

by | 14. ožujka 2024. 7:13 | Aktualno, Vijesti

U ranim jutarnjim satima, u 4 sata i 6 minuta, Crnu Goru je pogodio potres magnitude 5,3 prema Richteru, a osjetio se diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prema prvim informacijama, epicentar je bio uz samu granicu Crne Gore i BiH, nedaleko od Gacka, 28 kilometara od Nikšića. Procijenjena dubina je oko deset kilometara, a osjetio se u Dalmaciji, Hercegovini i Srbiji.
Za sada nema informacija o ozlijeđenima niti o materijalnoj šteti.
Nedugo nakon prvog podrhtavanja tla, u 4 sata i 14 minuta dogodio se još jedan potres nešto slabijeg intenziteta od 3,4 stupnja prema Richteru s epicentrom nedaleko od prvog, na crnogorskoj strani granice.

Oba potresa dogodila su se na području općine Nikšić, u selu Donje Čarađe, a najbliži grad epicentru je Gacko.
Potres se osjetio širom Dalmacije, posebno na dubrovačkom području, ali izvješća dolaze i iz Splita i Šibenika, objavili su lokalni mediji.
Na društvenim mrežama oglasio se velik broj stanovnika Crne Gore koji opisuju uznemirenost i strah nakon što ih je potres probudio.

Tekst/foto: HMS

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...