Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potporu hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača ostvarila jedna osoba iz Čapljine

Potporu hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača ostvarila jedna osoba iz Čapljine

by | 31. siječnja 2022. 15:05 | Vijesti

Temeljem odluke o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore animalnoj proizvodni – potpora hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača potporu je dobila samo jedna osoba i to s područja Čapljine.

Potporu je ostvarila Slavica Maslać s područja Sjekosa i ovo je ujedno poruka Čapljincima koji se bave ovom djelatnošću da sudjeluju na javnim pozivima.

S područja grada Mostara i Stoca, te općina Neum i Ravno nije ostvareno nijedna potpora.

Potpore su odobrene sukladno članku 11. Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji članka 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu.

Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za potporu hranidbe u uzgoju rasplodnih krmača, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 40,00 KM po rasplodnoj krmači.

Za ostvarivanje klijent treba biti upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava odnosno Registar klijenata. Inspekcijski nadzor obavljaju poljoprivredni inspektori resornog Ministarstva.

Važno je naglasiti  kako poticaji nisu nikakva socijalna nego isključivo gospodarska kategorija kojom se pospješuje razvoj gospodarstva u cjelini.

Prilikom preuzimanja sadržaja (fotografije i/ili tekst) – navesti link na originalnu objavu.  

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...