Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potpora u hranidbi koza od 150 do 330 KM

Potpora u hranidbi koza od 150 do 330 KM

by | 26. siječnja 2022. 12:59 | Vijesti

Temeljem Odluke o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore u animalnoj proizvodnji odnosno poticaja u hranidbi kozarstvu potporu je dobilo 18 subjekata. Zanimljivo istaknuti kako su uz stočare iz Stoca, potporu dobili još stočari s područja grada Mostara, Jablanice, Prozor-Rame i Konjica.  Iznos ostvarenih potpora se kreće od 330 do 150KM.

Kada su u pitanju stočari, na području Stoca, potporu su dobili: Toni Bošković, Jozo Matić, Mile Raič i Semir Tuka.

S područja grada Čapljine, te općina Neum i Ravno nije ostvarena nijedna potpora.

Potpore su odobrene sukladno članku 11. Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji članka 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu.

Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za Potporu hranidbe u kozarstvu, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 6,00 KM po rasplodnoj kozi.

Za ostvarivanje potpore klijent treba biti upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava odnosno Registar klijenata. Inspekcijski nadzor obavljaju poljoprivredni inspektori resornog Ministarstva.

Naglašavamo da poticaji nisu nikakva socijalna nego isključivo gospodarska kategorija kojom se pospješuje razvoj gospodarstva u cjelini. Za potvrdu ove konstatacije dovoljno je kazati da poljoprivredni proizvođači kupujući različit repromaterijal, troše značajne sume novca, pa im se kroz poticaj primjerice, vrati samo dio uloženog.

 

Prilikom preuzimanja sadržaja – navesti link na originalnu objavu. 

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...