Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potpora u hranidbi koza od 150 do 330 KM

Potpora u hranidbi koza od 150 do 330 KM

by | 26. siječnja 2022. 12:59 | Vijesti

Temeljem Odluke o odobravanju isplate novčanih potpora klijentima koji su ispunili uvjete za dodjelu novčane potpore u animalnoj proizvodnji odnosno poticaja u hranidbi kozarstvu potporu je dobilo 18 subjekata. Zanimljivo istaknuti kako su uz stočare iz Stoca, potporu dobili još stočari s područja grada Mostara, Jablanice, Prozor-Rame i Konjica.  Iznos ostvarenih potpora se kreće od 330 do 150KM.

Kada su u pitanju stočari, na području Stoca, potporu su dobili: Toni Bošković, Jozo Matić, Mile Raič i Semir Tuka.

S područja grada Čapljine, te općina Neum i Ravno nije ostvarena nijedna potpora.

Potpore su odobrene sukladno članku 11. Zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno prerađivačkoj proizvodnji članka 6. Naputka o načinu i uvjetima za ostvarenje potpora u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji za 2021. godinu.

Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za Potporu hranidbe u kozarstvu, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 6,00 KM po rasplodnoj kozi.

Za ostvarivanje potpore klijent treba biti upisan u Registar poljoprivrednih gospodarstava odnosno Registar klijenata. Inspekcijski nadzor obavljaju poljoprivredni inspektori resornog Ministarstva.

Naglašavamo da poticaji nisu nikakva socijalna nego isključivo gospodarska kategorija kojom se pospješuje razvoj gospodarstva u cjelini. Za potvrdu ove konstatacije dovoljno je kazati da poljoprivredni proizvođači kupujući različit repromaterijal, troše značajne sume novca, pa im se kroz poticaj primjerice, vrati samo dio uloženog.

 

Prilikom preuzimanja sadržaja – navesti link na originalnu objavu. 

Najnovije vijesti

Najava događaja

    No Results Found

    The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...