Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima u Stocu

Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u povratničkim mjestima u Stocu

by | 19. lipnja 2024. 11:04 | Aktualno, Vijesti

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar potpisao je  nekoliko značajnih ugovora s predstavnicima Grada Stolac, Gradskog orkestra Stolac i Doma zdravlja – Uzinovići Stolac.

S gradonačelnikom Stoca Stjepanom Boškovićem potpisan je ugovor o izgradnji vodovoda i kanalizacijske mreže prema naselju Uzinovići, projekt uključuje izgradnju moderne vodovodne i kanalizacijske mreže koja će osigurati stabilnu opskrbu vodom i efikasno odvođenje otpadnih voda, priopćeno je iz Federalnog ministarstva za raseljenih osoba i izbjeglica.

“Šarića kuća je centar kulturnih i umjetničkih događaja u Stocu i dobit će novi krov. Ova povijesna građevina igra ključnu ulogu u očuvanju kulturnog naslijeđa grada. Obnova kulturnih spomenika potiče osjećaj pripadnosti i kontinuiteta za povratnike, te doprinosi razvoju kulturnog identiteta lokalne zajednice”, poručili su te dodali kako je ugovor, pored ministra Dizdara, potpisao i predsjednik Gradskog orkestra Stolac Džemal Tucaković.

Iz Ministarstva su istaknuli kako realizacija ugovora potpisanog s v.d. direktoricom Doma zdravlja – Uzinovići Azrom Hasić uključuje temeljitu rekonstrukciju dijela objekta Doma zdravlja i nabavku neophodne medicinske opreme (RTG aparata).

“Ovaj Dom zdravlja pruža ključne zdravstvene usluge za tisuće povratnika u Stocu. Poboljšanje zdravstvenih usluga je od presudnog značaja za osiguranje kvaliteta života i dobrobiti povratnika, omogućujući im pristup neophodnoj medicinskoj njezi”, naglašeno je u priopćenju.

Projekti se realiziraju kroz javni poziv Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, što potvrđuje posvećenost Ministarstva unapređenju infrastrukturnih uvjeta i podršci povratnicima.

“Potpisani ugovori su od velikog značaja za povratnike u Stocu. Naš cilj je omogućiti im pristojne uvjete za život, pristup osnovnim uslugama i očuvanje kulturnog naslijeđa. Vjerujemo da će ovi projekti značajno doprinijeti održivom razvoju lokalne zajednice i osnažiti povratnike da grade bolju budućnost. Kroz izgradnju i obnovu infrastrukture, očuvanje kulturne baštine, te unapređenje zdravstvenih usluga, ovi projekti će donijeti dugoročne koristi za stanovnike Stoca, a posebno za povratnike koji su se vratili obnoviti svoje živote i zajednice”, rekao je ministar Dizdar.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...