Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potpisan sporazum: Uskoro jedan TAG uređaj za sve autoceste u regiji

Potpisan sporazum: Uskoro jedan TAG uređaj za sve autoceste u regiji

by | 27. ožujka 2024. 16:00 | Aktualno, Vijesti

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i bh. građani.

Na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o suradnji i s Bosnom i Hercegovinom.

Svi oni koji imaju TAG uređaj Bosne i Hercegovine moći će bez čekanja prolaziti kroz rampe na autocestama u Srbiji i obrnuto. To će naročito biti značajno u turističkoj sezoni kada se duže čeka na naplatnim stanicama.

– U sljedećem razdoblju očekujemo potpisivanje memoranduma o zajedničkoj naplati cestarine javnih kompanija iz Bosne i Hercegovine s kompanijama iz Hrvatske kako bi se do kraja godine i praktično uvezali sustavi naplate cestarine i time olakšao promet putnika i robe između zemalja regije – izjavio je ministar Forto, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...