Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata u sklopu izgradnje dionice Počitelj – Zvirovići

Potpisan Sporazum o realizaciji projekata u sklopu izgradnje dionice Počitelj – Zvirovići

by | 16. siječnja 2024. 13:01 | Aktualno, Vijesti

U prostorijama Grada Čapljine u utorak je potpisan Sporazum o realiziranju projekata iz programa prijateljskog okruženja prigodom provođenja aktivnosti na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Zvirovići, Lot 1 i Lot 2.

Sporazum su potpisali Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, gradonačelnik grada Čapljine Smiljan Vidić i uime izvođača radova Kuang Wei (China State Construction Engineering Corporation Ltd.) i Liu Zhidong (Konzorcij Azvirt Limited Liability Company, Sinohydro Corporation Limited i Powerchina Roadbridge Group Co. Ltd.)

Potpisivanje navedenog sporazuma ima za cilj stvaranje pozitivne atmosfere između JP Autoceste FBiH, izvođača radova i građana Čapljine koji žive u lokalnim zajednicama koje okružuju područje na kojemu se izvode radovi na izgradnji autoceste na Koridoru Vc, dionica Počitelj – Zvirovići.

“Potpisivanje sporazuma s Gradom Čapljinom, kao i svi prethodno potpisani sporazumi o prijateljskom okruženju potvrda su da JP Autoceste FBiH pokazuju veliko razumijevanje i odgovornost prema područjima koja su obuhvaćena radovima na izgradnji autoceste na Koridoru Vc. Ovakvim sporazumima i ulaganjima nastojimo poboljšati kvalitetu života upravo stanovnicima tih područja i djelomično otkloniti negativne posljedice koja gradnja velikih infrastrukturnih projekata nosi sa sobom. U idućem razdoblju očekuje nas izgradnja dionice Tunel Kvanj – Buna koja dijelom prolazi kroz područje grada Čapljine te se nadamo da ćemo nastaviti uspješnu suradnju kao i do sada”, izjavio je Denis Lasić, v.d. direktora JP Autoceste FBiH.

Realiziranje projekata iz programa prijateljskog okruženja podrazumijeva izgradnju ili rekonstrukciju lokalne komunalne infrastrukture koja će biti ugrožena ili pretrpjeti određena oštećenja tijekom izvođenja radova kao i druge projekte koji su definirani ovim sporazumom. Važno je naglasiti da realiziranje projekata iz prijateljskog okruženja neće utjecati na konačni rok završetka radova na dionici Počitelj – Zvirovići.

“Izgradnja Koridora Vc je veliki državni projekt koji se dotiče teritorija grada Čapljine te znatno utječe na bolju prometnu, ekonomsku i gospodarsku povezanost Čapljine s ostatkom svijeta. Čapljina je izuzetno važna u procesu izgradnje autoceste na Koridoru Vc, a ovaj potpisani sporazum napravili smo prema potrebama mještana mjesnih zajednica koje gravitiraju na području na kojem se izvode radovi, što će žiteljima znatno olakšati i poboljšati svakodnevni život”, kazao je Smiljan Vidić, gradonačelnik Čapljine te se ovim putem zahvalio poduzeću Autoceste FBiH na pokazanoj odgovornosti prema lokalnoj zajednici.

Dionica Počitelj – Zvirovići, ukupne dužine 11,1 km, u sklopu koje je potpisan današnji Sporazum o prijateljskom okruženju, podijeljena je na dva lota i financira se iz sredstava osiguranih u okviru Ugovora o zajmu sklopljenog s Europskom investicijskom bankom (EIB) i bespovratnim sredstvima Europske unije koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za Zapadni Balkan (WBIF), priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...