Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Županijske poticaje za šipke dobilo 12 proizvođača

Županijske poticaje za šipke dobilo 12 proizvođača

by | 10. ožujka 2020. 16:29 | Vijesti

   Poticaje za proizvodnju šipka – stari nasad iz proračuna Vlade Hercegovačko-neretvanske županije ostvarilo je 12 proizvođača. S čapljinskog područja poticaj je ostvarilo pet proizvođača, tri iz Svitave, te po jedan iz Dračeva i Struga. Pet poticaja su ostvarili i proizvođači iz Stoca, a po jedan iz Grada Mostara i Jablanice. Visina poticaja kretala se od 242, pa do 440 KM.

   Sukladno Programu i Naputku obračun novčane potpore za Proizvodnju šipka – stari nasad, vezano za raspoloživa sredstva izvršen je u iznosu od 110 KM po dulumu, odnosno 0,1 hektar. Inače, svaki proizvođač mogao je u prošloj godini, ostvariti novčanu potporu do maksimalnog iznosa od 3.500 KM, sukladno Programu i naputku za klijente koji čiji zbirni iznos zahtjeva za Županijske novčane potpore premašuje 3.500 KM, obračunan je umanjen do maksimalnog iznosa od 3.500 KM. Bitno je naglasiti o čemu proizvođači i za ovu godinu trebaju voditi računa, za ostvarivanje novčanog poticaja iz županijskog proračuna i u tekućoj 2020-oj godini, trebaju biti registrirani.

   Treba istaknuti još jedan podatak, sukladno Naputku i Programu poticaj može ostvariti samo jedan od supružnika. Inspekcijski nadzor u provedbi zakona o novčanim potporama u primarnoj poljoprivrednoj i prehrambeno-prerađivačkoj proizvodnji obavljaju poljoprivredni inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije.

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...