Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Danijel Bilić nogometaš Višića: U tri utakmice postigao deset golova!

Danijel Bilić nogometaš Višića: U tri utakmice postigao deset golova!

by | 27. studenoga 2020. 11:51 | Vijesti

   Postići na tri, četiri uzastopne utakmice, po jedan pogodak u bilo kojoj ligi u današnjem nogometu, podatak je vrijedan pažnje.

Danijelu Biliću napadaču čapljinskog trećeligaša Višića se „zalomilo“, na dvije uzastopne utakmice postigao po četiri pogotka, a tri uzastopne ukupno deset! Serija je krenula u devetom kolu Treće, županijske lige, Hercegovačko-Neretvanske županije, na utakmici Sport Talent – Višići 2:4, potom u pobjedi Višića protiv Bune 9:0, postiže četiri pogotka. Četiri pogotka postiže i na utakmice Branitelj – Višići 1:4. Na toj utakmici strijelac je bio u 25-oj, 75-oj, 86-oj i 88-oj minuti, što će reći da je opasan tijekom cijele utakmice, a posebice kada suparniku oslabi koncentracija. Na upit – čemu je tajna serije vrijedne novinarskog osvrta, Danijel kaže:

   „Tajna je u mojim suigračima. Danas igrač u bilo kojoj ligi, ne može igrati za sebe, mora postojati sklad u ekipi. Najbolja smo ekipa Treće lige, teško nas itko može pobijediti. Mi imamo ekipu za Drugu ligu, ali eto što je tu je, moramo igrati treću ligu“, kaže Danijel te na opasku da bi se po nekima, mogli nositi i s prvoligašima, nastavlja:

    „Sigurno da bi mogli, ali kad bi trenirali. Mi sada ne treniramo, ali kada bi trenirali kao oni sigurno bi im mogli parirati“, konstatira Danijel, te na upit o svojim nogometnim počecima nastavlja:

    „Počeo sam trenirati sa šest godina kod Joze Repara, ovdje na sportskom centru, na betonu, pa sam prešao u Bjelave kod Joze Benića, čitav nogometni put mi je bio u NK Čapljini, sve do juniora, pa sam onda prešao u Neretvu iz Metkovića gdje sam ostao tri mjeseca. Zakasnili su s registracijom, nisam mogao igrati, pa sam se vratio u Bjelave. Kad sam prešao u prvi tim Čapljine, tu sam stao, uslijedila je stanka od godinu dana, sada sam se opet vratio nogometu, ali u Višićima“, ističe Danijel te dodaje da mu je nogomet puno više od igre:

   „Obožavam gledati nogomet i to mi je za sada, sve u životu“, naglašava na nogometnim travnjacima za vratare opasni Danijel, pa na upit o uzorima uzor Danijel kaže:

   „Pa, Suarez“.

   Stariji ljubitelji nogometa koji su gledali od omladinske škole, kažu da si po stilu mješavina Gabrijela Batistute i Gerda Mullera, kojega bi od njih dvojice odabrao:

   „Mullera. Važno je zatresti mrežu, gol se piše i donosi bodove, sve drugo se vremenom zaboravlja“.

   Zanimljivo, Danijel nije dobio priliku zaigrati u seniorskoj postavi matične Čapljine. Treneri nisu prepoznali njegov talent za golove. Uz veliki nogomet uspješno igra i mali. Golgeterska serija i njega je iznenadila, nema konkretnih planova za nogometnu budućnost. Veli da mu je u Višićima lijepo, dobra su klapa, od deset utakmica u prvenstvu dobili su devet, a on se zaustavio na ukupno jedanaest pogodaka u protekloj polusezoni. Kako čapljinski nogometni prvoligaši – Čapljina i GOŠK, kubure sa strijelcima nije isključeno da Danijel dres popularnog Santosa iz Višića, zamjeni za neki drugi.

D. Musa

{gallery}2020/201128danijelbilic{/gallery}

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...