Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

Postavljaju se semafori na sjevernom ulazu u Mostar

by | 11. ožujka 2024. 17:02 | Vijesti

U skladu s ranijim najavama počelo su radovi na postavljanju semafora na raskrižju magistralne ceste M-17 sa sjevernom ulazu u Mostar.

Postavljanje semafora poslužit će kao signalizacija prije početka radova koji bi ovo problematično čvorište trebali dugoročno riješiti, priopćeno je iz Grada Mostara.

Podsjećamo, sjeverni ulaz u Mostar jedna je od brojnih crnih točki na bh. prometnicama. Na toj se lokaciji često stvaraju ogromne gužve, posebice u ljetnom razdoblju kada je frekvencija prometa dodatno pojačana zbog godišnjih odmora.

U suradnji s Gradom Mostarom, JP Ceste FBiH izradilo je najbolje provedivo tehničko rješenje koje podrazumijeva raskrižje u dvije razine s tunelom za promet koji ide iz urbanog dijela Mostara prema Sarajevu te kružni tok u razini postojećeg raskrižja s posebnom trakom za lijevo skretanje za novi poslovni objekt pored željezničke pruge.

Do realizacije tog projekta promet će na tom raskrižju biti reguliran pomoćnim semaforima.

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...