Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Policija pronašla vozača koji je u Ljubuškom udario pješaka pa pobjegao

Policija pronašla vozača koji je u Ljubuškom udario pješaka pa pobjegao

by | 14. rujna 2023. 16:07 | Aktualno, Vijesti

Policija je u utorak pronašla vozača koji je u mjestu Klobuk u Ljubuškom oborio pješaka koji je od posljedica prometne nesreće preminuo u bolnicu.

Iz Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu u srijedu su priopćili kako je 12. rujna u večernjim satima PU Ljubuški obavijestila dežurnog tužitelja ovog tužiteljstva da se oko 21 sat i 35 minuta u mjestu Klobuk, Ljubuški dogodila prometna nezgoda s manjom materijalnom štetom i ozlijeđenom osobom.

U nesreći je sudjelovao nepoznati vozač s nepoznatim vozilom i pješak LJ.P. rođen 1975. godine iz mjesta Klobuk koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne ozlijede te je kolima Hitne pomoći prevezen u CUM SKB Mostar, dok je vozač s vozilom napustio mjesto događaja.

Ovlaštene službene osobe su, po nalogu dežurnog tužitelja, obavile očevidne radnje i izuzele predmetno vozilo i druge tragove radi potrebnih daljnjih vještačenja.

Policijski službenici su, radeći na pronalasku vozača motornog vozila, utvrdili da se radi o osobi IM (1986.) iz Klobuka, koji je u kritičnim prilikama upravljao motornim vozilom marke “Renault Laguna” ne pripadajućih registarskih oznaka RH s vidljivim mehaničkim oštećenjima koja odgovaraju tragovima pronađenim na mjestu događaja.

On je lišen slobode 13. rujna u 02,50 sati zbog osnova sumnje da je u alkoholiziranom stanju počinio kazneno djelo teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa u svezi s ugrožavanjem javne sigurnosti i ne ukazivanjem pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi, navode iz Tužiteljstva.

Dodaju kako je postupajući tužitelj obaviješten da je ozlijeđeni pješak u prometnoj nezgodi LJ.P. preminuo 13. rujna u 19,40 sati u SKB Mostar.

Na tijelu preminulog, po nalogu tužitelja, izvršit će se obdukcija 15. rujna te će se nastaviti s preuzimanjem svih potrebnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja uzroka nastanka prometne nezgode, kažu iz županijskog Tužiteljstva.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...