Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Policija istražuje tko je odbacio pano s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB

Policija istražuje tko je odbacio pano s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB

by | 13. rujna 2023. 16:34 | Aktualno, Vijesti

MUP Hercegovačko-neretvanske županije provodi istragu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti oko pronalaska panoa s fotografijama poginulih pripadnika MUP-a HR HB pored kontejnera na odlagalištu otpada u naselju Rudnik u Mostaru koji će, kako kažu, pokazati radi li se o nemaru, krajnjoj nepažnji ili pak namjeri.

“Uprava policije, koja je jedino ovlaštena provoditi zakonom propisane mjere i radnje, već provodi opsežnu istragu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog nemilog događaja. Istraga će obuhvatiti radi li se o nemaru, krajnjoj nepažnji ili pak namjeri”, kažu iz MUP-a HNŽ-a.

Dodaju kako su slike s fotografijama izrađene i postavljene u ratu i neposredno poslije rata u zgradi Policijske uprave Mostar te da su potpunom integracijom hrvatskog i bošnjačkog dijela MUP-a HNŽ-a, slike sa slikama sklonjene.

“MUP HNŽ iskreno suosjeća s obiteljima poginulih pripadnika policije i razumije reakcije javnosti te će isti nakon provedenih istražnih radnji biti u potpunosti obavješteni”, dodaje se u priopćenju.

O događaju se oglasio i premijer HNŽ-a Nevenko Herceg koji je najoštrije osudio ovaj čin, istaknuvši kako se njime na ljudskom razumu neshvatljiv način vrijeđa čast i ugled poginulih branitelja te na posebno bolan način otvaraju rane obitelji poginulih.

Na tom tragu, predsjednik Herceg danas je od mjerodavnih u MUP-u HNŽ-a zatražio da se žurno poduzmu sve potrebne radnje kako bi se pronašli počinitelji ovoga nedjelja io svemu poduzetomu izvijestiti javnost.

Predsjednik Herceg je, također, jučer i danas na ovu temu obavio razgovore s čelnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata te obećao kako će se do kraja ustrajati u rasvjetljavanju ovih događaja, pronalasku počinitelja i utvrđivanju odgovornosti, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...