Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Pojedinačno prvenstvo BiH u boćanju – disciplina pojedinac klasično, Osman Ganić zadržao naslov u Sarajevu

Pojedinačno prvenstvo BiH u boćanju – disciplina pojedinac klasično, Osman Ganić zadržao naslov u Sarajevu

by | 18. listopada 2018. 16:06 | Vijesti

Boćari sarajevske Napredak Wille izgleda da su se specijalizirali za naslove prvaka države u disciplini pojedinac klasično. Tek što su se pojavili na pojedinačnim prvenstvima Vladimir Kanevčev je prošle godine, iznenadio Hercegovce osvajanjem naslova, ove godine je to ponovio njegov klupski kolega Osman Ganić. S obzirom na činjenicu da je Kanevčev osvojio broncu, boćari iz Bosne su rezultatski ovladali ovom disciplinom.
Novi prvak Osman Ganić u finalu je uvjerljivo savladao Marinka Mikulića, boćara Širokog, 13:3, prethodno u polu finalu bio također, uvjerljiv 13:7 protiv jednog od favorita Mate Grubišića iz posuške Bure. Ganić je u četvrt finalu bio bolji od Nikole Zelića BK Rastok Ljubuški, 13:8, a u osmini finala savladao je Antu Ramljaka, BK Široki, 13:10. Kao i Ganić, drugoplasirani Marinko Mikulić zahvaljujući ždrijebu „preskočio“ je predkolo. U osmini finala nadigrao je Alena Furtulu, Napredak 13:6, zatim u četvrt finalu, još jednog člana Napretka, Dragu Dodleka 13:8, a onda u polufinalu prošlogodišnjeg prvaka Vladimira Kanevčeva. Što jest – jest, Mikuliću je izgleda dosadilo pobjeđivati ‘napretkovce’, pa mu je mjeru uzeo četvrti u nizu Osman Ganić. Mate Grubišić i Vladimir Kanevčev, također su izbjegli pretkolo, a poslije po dvije pobjede poraženi su u polufinalu, pa su se na kraju morali zadovoljiti brončanim medaljama.
Konačni poredak u disciplini pojedinac klasično, 1. Osman Ganić, Napredak Willa, 2. Marinko Mikulić, Široki, 3. Mate Grubišić, Bura i Vladimir Kanevčev, Napredak Willa. Odziv na prvenstvo u disciplini pojedinac klasično bio je odličan, nastupilo je 19 boćara iz šest od devet, ove sezone aktivnih klubova. Među njima bila su i trojica Čapljinaca – Mića Ilić, Ante Juka i Veselko Buntić, koji nisu imali sreće sa žrijebom. Naime, već u predkolu sastali su se Ilić i Juka, slavio je Juka 13:10. Juka je zatim u osmini finala nadigrao Maria Hrkača boćara Širokog, 13:9, a zaustavio ga je u četvrtfinalu, Kanevčev, koji je slavio poslije velike borbe 12:13. Veselko Buntić je bio bolje sreće sa žrijebom, preskočio je predkolo, a zatim je u osmini finala dobio Ferdu Oreča, BK Široki, 9:8, međutim u četvrtfinalu je poražen od Mate Grubišića 4:13 i time završio natjecanje.
Valja reći da je najviše uspjeha u do sada održana prvenstva u četiri discipline, imao Mate Grubišić, boćar Bure inače v. d. izbornika i predsjednik BS BiH, koji ima dva zlata i dvije bronce. Do kraja sezone preostala su još prvenstva u trkačkim disciplinama – brzinsko i štafetno izbijanje, te finale kupa. Zbog nastupa reprezentacije na juniorskom prvenstvu svijeta u Kini, slijedi trotjedna stanka, a natjecanje će se nastaviti u studenom.
D. Musa

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...