Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Sportski vikend: GOŠK u generalci bolji od Čapljine ‘Akademci’ startali pobjedom

Sportski vikend: GOŠK u generalci bolji od Čapljine ‘Akademci’ startali pobjedom

by | 18. veljače 2019. 15:58 | Vijesti

   Za Čapljinu jedna u nizu pripremnih utakmica, a za GOŠK generalna provjera pred početak prvenstva bio je derbi nogometnih klubova iz čapljinske općine, u kojem su Gabeljani slavili minimalnu pobjedu od 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Bože Vukoja u 82-oj minuti.

   Čapljina je utakmicu počela u sastavu, Šutalo, Jović, Novaković, Cvitković, Bevanda, Zubac, Dalmatin, Omanović, Jazvin, Mustafić i Hasinović.

    Za Gabeljane utakmicu su počeli, Kozić, Đajić, Karamarko, Hasanović, Medak, Aletić, Gržan, Kulović, Ereiz, Vego i Husić.

   U nastavku utakmice obojica Damir Borovac (Čapljina) i Mato Neretljak (GOŠK) izvršila su niz izmjena. Za nogometaše GOŠK-a utakmica protiv Čapljine bila je generalna provjera pred prvenstvo u koje će startati u subotu, 23-eg veljače protiv Mladosti u Doboju kod Kaknja. Za nogometaše Čapljine natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi Federacije, kreće početkom ožujka, pa je pred njima još uigravanja.

……………………………………………

   Rukometna akademija uspješno je startala u drugi dio natjecanja u Prvoj ligi Federacije, južna skupina. Govoreći o visokoj pobjedi protiv Vogošće II u gostima, 40:25, trener Josip Ostojić ističe da je prema odnosu snaga mogla biti i uvjerljivija, ali da su u svakom slučaju zadovoljni startom.

   U svakom slučaju visoka gostujuća pobjeda protiv Vogošće II, dobar je uvod za subotnji derbi u kojem će Rukometna akademija Čapljina ugostiti vodeću Iskru iz Bugojna.

…………………………………………………….

   Odbojkašice Čapljine protiv Ilijaša jedne od jačih ekipa u federalnoj Superligi odbojkašica, odigrale su ponajbolju utakmicu u nastavku prvenstva, ali je to bilo dovoljno za osvajanje samo jednog seta. U 13-om kolu federalne Superlige, Čapljina – Ilijaš 1:3, po setovima 16:25, 23:25, 25:19 i 14:25, za gošće.

   Poslije trinaest odigranih kola, Čapljina je deveta s devet bodova, vodi Mostar.

……………………………………………………………

   Košarkaši Čapljina proteklog vikenda bili su slobodni. Naime, na traženje gostiju iz Viteza, utakmica 13-og kola košarkaškog prvenstva Herceg-Bosne Čapljina – Vitez je odložena. Novi terminu utakmice je 10-og ožujka.

…………………………………………..

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...