Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Podsjećamo lovce: Od 1. veljače zabranjen lov liske!

Podsjećamo lovce: Od 1. veljače zabranjen lov liske!

by | 11. veljače 2022. 16:03 | Vijesti

   Podsjetnik lovcima – s prvim danom veljače, odnosno od 1-og veljače, sukladno Zakonu o lovstvu, zabranjen je lova na lisku, kao i niz druge pernate i dlakave divljači.

Od Zdravka Pranića tajnika Lovačkog društva „Galeb” Čapljina doznali smo da je do kraja veljače otvoren lov samo na šljuku i vepra. 

Kao i proteklih godina Lovačko društvo „Galeb“ Čapljina će do kraja lovne sezone, odnosno do kraja veljače, vikendima organizirati hajke na štetočine prije svega na lisicu čija je brojnost povećana, te kunicu.
Ukratko, svaka pucnjava na vodotocima na području Čapljine, kao i na jezerima Hutovog blata je krivolov. Lovcima i ostalima na ravnanje, odnosno ako njima nije stalo do prirode, ptica i divljači, neka nešto ostave za svoje potomke!

Propustili ste? Poslušajte!

KULTURA ČETVRTKOM:  Arheolog Ivan Prce

KULTURA ČETVRTKOM: Arheolog Ivan Prce

Kako izgleda jedno arheološko iskopavanje i još neke "tajne zanata" otkrio nam je arheolog Ivan Prce.   https://open.spotify.com/episode/4ebpIgW9aJA9SOZRMeCEiC  

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

AUDIO: Izložba slika Amele Hadžimejlić u Galeriji MLAZ

U Galeriji Marinelli Landor and Zlaja, MLAZ u Počitelju, izlaže prof. dr. grafike Amela Hadžimejlić. Večeras 9.9.2023. do 23 sata mogu se vidjeti 24 rada stvarana prema tekstu Predraga Fincija.   https://open.spotify.com/episode/0HVDLDxujk22uY08bH04kP  ...