Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

FOTO Malonogometni turnir područnih škola u Zvirovićima – podbeda Trebižatu, a priznanje organizatorima

FOTO Malonogometni turnir područnih škola u Zvirovićima – podbeda Trebižatu, a priznanje organizatorima

by | 12. lipnja 2018. 15:54 | Vijesti

 

Područna osnova škola u Zvirovićima, bila je u utorak prijepodne središte dječjeg svijeta. Učenici područnih osnovnih škola iz Zvirovića, Prćavaca, Studenaca, Trebižata i Gabele, okupili su se oko športskog terena osnovne škole. Ozračje nalik na prave nogometne derbije, transparenti, ozbiljna lica voditelja ekipa, mladi navijači, suncobrani pod kojima se tražila zaštita od jakog sunca, nezadovoljstvo odlukama suca… Ukratko, 15-ti malonogometni turnir “Zvirovići – 2018.” bio je pravi športski događaj. Uz učenike pet spomenutih područnih škola, njihove nastavnike, pristigao je jedan broj roditelja, dok su o ukupnom ugođaju brinuli – osoblje područne škole i mještani Zvirovića.

U polufinalnim utakmicama zajednička ekipa Zvirovića i Prćavaca s 3:0 pobijedila je ekipu Područne škole Studenci, iz ljubuške općine. U drugom polufinalu boljim izvođenjem sedmeraca Trebižat je savladao Gabelu sa 4:3, u regularnom dijelu bilo je neodlučno 1:1. U razigravanju za plasman Gabeljani su s 3:2 savladali ekipu Studenaca i tako osvojili treće mjesto. Finale je bilo neizvjesno, a poslije nešto agilnije igre Trebižat je savladao Zviroviće/Prćavce 2:1. Oba pogotka za pobjedničku ekipu postigao je Luka Stojić, dok je za domaćine pogodio Frano Dragičević.

Samo ozračje, prave ovacije navijača, dakle pristiglih učenika, jasno govori kako su mališani doživjeli 15-to izdanje malonogometnog turnira područnih škola u Zvirovićima. Prema tome, konačni poredak turnira područnih škola je sljedeći, 1. Trebižat, 2. Zvirovići/Prćavci, 3. Gabela, 4. Studenci.

Nakon finalne utakmice slijedila je podjela nagrada. Pravi niz počeo je posebnim nagradama koje su dobili Ana Brajković i Franjo Miličević, nagrada je bila nogometna lopta. Najbolji strijelac turnira bio je Luka Stojić (Trebižata), dok je najboljim vratarom, odnosno vratarkom, proglašena Emanuela Dugandžić (Zvirovići/Prćavci), najborbenijom igračicom proglašena je Mirela Mandarić (Zvirovići/Prćavci). Nagradu za prijatelja turnira dobila je Područna škola iz Gabele, koja je nakon fuzije ekipa Prćavaca i Zvirovića, uskočila na turnir, dok je priznanje za fair play pripalo Studencima.

Potom su uslijedile ekipne nagrade. Pobjednički pehar ekipi Trebižata uručio je dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina. Po završetku turnira uslijedilo je druženje ekipa pristiglih područnih škola uz osvježenje i okrepu. Ukratko, Malonogometni turnir u Zvirovićima, pokazao je kako se s malo entuzijazma i dobre volje za učenike područnih škola, može napraviti veliki događaj. S toga organizatorima sve čestitke.

Valja reći da je malonogometni turnir u Zvirovićima jedan od sadržaja manifestacije “Lipanjske zore”, u čapljinskoj općini.

{gallery}2018/ZVIROVICI_TURNIR{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...