Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Podignuta optužnica protiv nogometnog suca Ilije Živkovića zbog korupcije

Podignuta optužnica protiv nogometnog suca Ilije Živkovića zbog korupcije

by | 20. siječnja 2024. 9:12 | Aktualno, Vijesti

Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) je u predmetu ustupljenom od strane Tužiteljstva Sarajevo, nakon provedene i okončane istrage, podiglo optužnicu protiv Ilije Živkovića (1981.) iz Orašja, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo primanja dara i drugih oblika koristi.

Kako su naveli u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, Općinski sud u Čapljini u cijelosti je potvrdio navedenu optužbu.

“Optužnicom se Ilija Živković sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe, delegiran kao glavni sudac, zajedno sa K. B., za suđenje određenih nogometnih utakmica, u tom svojstvu suca A Liste I lige Federacije BiH, postupio suprotno odredbama članka Kodeksa o ponašanju članova Nogometne organizacije Nogometnog saveza Federacije BiH, tako što je od uprave nogometnog kluba koji se natječe u prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, zahtijevao i primio dar u vidu novčanog iznosa od 3.000 KM, na način da je optuženik dana 13. listopada 2019. godine trebao suditi utakmicu na nogometnom stadionu u Gabeli, Grad Čapljina, pa je neposredno prije početka utakmice po dogovoru došao u restoran ‘K.’ u Parku prirode Hutovo Blato, gdje je potom od prikrivenog istražitelja ispred navedenog restorana primio dar u iznosu od 3.000 KM, da bi zauzvrat u navedenom svojstvu i načinom suđenja utjecao na ishod rezultata nogometne utakmice u korist nogometnog kluba ‘G.’ i tako primljeni dar-novac u ukupnom iznosu od 3.000 KM prisvojio za sebe”, navodi su u priopćenju.

Tužiteljstvo je u optužnici predložilo Sudu određivanje sigurnosne mjere optuženiku i to mjeru zabrane vršenja poziva, aktivnosti ili funkcije, na način da se optuženiku zabrani obavljanje svih funkcija i dužnosti u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, entitetskim i županijskim nogometnim savezima, kao i svim natjecanjima koje navedeni savez organizira na razini BiH.

Također, Tužiteljstvo je predložilo Sudu da se optuženiku oduzme imovinska korist stečena kaznenim djelom u iznosu od 3.000 KM.

Općinski sud u Čapljini zakazao je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika za dan 30. siječnja u 11 sati.

Tekst/foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...