Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Vinko Kalfić Čapljinac u Neymarovom kampu: Brazil je ispunio sva moja očekivanja!

Vinko Kalfić Čapljinac u Neymarovom kampu: Brazil je ispunio sva moja očekivanja!

by | 2. kolovoza 2019. 23:55 | Vijesti

   Pod dojmom krcatih nogometnih stadiona, navijačkog ludila i razigranih karnevalskih svečanosti, Brazil je sigurno u vrhu zemalja koje bi svaki Hercegovac želio posjetiti. I dok mnogi maštaju da vide što je stvarnost, a što imaginacija u najvećoj zemlji Južne Amerike, s putovanja iz te zemlje vratio se Vinko Kalfić, koji je put zaradio zahvaljujući inventivnosti. Naime, Vinko je jedan od sedam sretnika iz cijelog svijeta, koji je zahvaljujući video uratku izabran u Neymarov kamp. Vinku se posrećilo da među desetinama tisuća bude odabran njegov prikaz, o čemu je ‘Večernjak’ već pisao. Nakon što su se po povratku dojmovi slegli, susret i kreće Vinkova priča:

   „Sve je bilo perfektno od organizacije, leta, smještaja, hrane do utakmica! Nas sedmorica koji smo dobili poziv igrali smo protiv selekcija iz različitih država. Na turniru je bilo zastupljeno četrdesetak država podijeljenih u skupine. Nama najbliža država koja je sudjelovala sa svojom ekipom, bila je Mađarska, koja je na kraju pobijedila“, priča Vinko inače član Fucal kluba Zrinjski, pa razlaže:

   „Po dolasku par dana smo trenirali, da se malo uigramo. Svi odreda bili smo nogometaši od kojih neki poznati u svojim zemljama, u svakom slučaju poznatiji od mene ha, ha, ha… Bili smo u skupini s Kenijom, Nigerijom i domaćinom Brazilom. Presudila je utakmica protiv Kenije koju smo ne(s)pretno izgubili 0:1, u drugoj utakmici pobijedili smo Nigeriju 5:0, a u trećoj izgubili od Brazila 1:5. Za prolazak dalje trebala nam je pobjeda Brazila protiv Nigerije, međutim za nas neočekivano domaćini su izgubili pa smo ispali u prvom krugu. Šteta, da smo prošli mislim da smo mogli daleko dogurati“, tvrdi Vinko, te na upit iz kojih zemalja je bilo tih sedam sretnika koji su dobili poziv nastavlja:

   „Uz BiH iz Europe je bio Belgijanac, zatim Australac, dva Brazilca, jedan predstavnik Francuske Gvajane, te jedan iz SAD-a. Dobro smo se slagali, nas četvorica smo se sporazumijevali na engleskom, a ova trojica iz Južne Amerike na portugalskom. Nije bilo problema jer su uz nas bili i prevoditelji, jedino je mali problem bio na utakmicama, jer Brazilci znaju samo portugalski. Neymar nas je pratio na turniru, bio je zadovoljan našom igrom, pa nam je i zbog toga bilo žao što nismo prošli bar taj prvi krug“.

   -Brazil?

   -Šta da vam kažem, zemlja ležernih ljudi spremnih za feštu, opušteniji su od naših Bosanaca, kod njih nema sekiracije, laganica. Gledali smo i finalu utakmicu prvenstva Južne Amerike, Brazil – Peru, koža ti se naježi od huka tribina i pjesme, koja je započela sat dva prije utakmice, a zatim se pretvorila u cjelodnevno slavlje. Brazil je ispunio sva moja očekivanja. Obilazili smo nogometne stadione i sportske centre, a slobodno vrijeme provodili na bazenima i plaži. Brzo smo se sprijateljili, u Sao Paolu proveli dva dana, a pet dana u Guaruji. Bilo je to zaista nezaboravno putovanje“, ističe Vinko, te na upit jesu li Brazilke onako lijepe kao što izgledaju u karnevalskim povorkama, diplomatski odgovara.

   -Da, lijepe su, kao naše djevojke.

D. Musa

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...