Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Počinje kampanja s ciljem podizanja svijesti o trgovini ljudima u HNŽ-u

Počinje kampanja s ciljem podizanja svijesti o trgovini ljudima u HNŽ-u

by | 19. ožujka 2024. 15:18 | Aktualno, Vijesti

U povodu početka kampanje s ciljem podizanja svijesti potencijalnih žrtava trgovine ljudima, održat će se konferencija za novinare u srijedu, 20. ožujka u 11 sati u velikoj dvorani MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Spomenutu kampanju realizira Udruga ”Novi put” u suradnji s Koordinacijskim timom za borbu protiv trgovine ljudima HNŽ-a

U okviru ove zajedničke kampanje će se u idućem razdoblju provesti deset uličnih akcija u ruralnim i urbanim dijelovima HNŽ-a, s ciljem podizanja svijesti o trgovini ljudima među ranjivim kategorijama, ali i šire javnosti, te poticanja preživjelih žrtava da se uključe u procese razvoja politika suprotstavljanja trgovine ljudima, priopćilo je Udruga ”Novi put”.

Aktivisti Udruženja ”Novi put” će, tijekom uličnih kampanja, vršiti podjelu informativnih materijala, kao i informacija o prevladavajućim oblicima trgovine ljudima, metodama vrbovanja te načinima zaštite i prijavljivanja potencijalnih i stvarnih slučajeva.

Bosna i Hercegovina je identificirana kao zemlja porijekla, tranzita i odredišta žrtava trgovine ljudima. U prošlogodišnjem izvješću Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih država o trgovini ljudima BiH je ocijenjena razinom 2 jer “se vlasti Bosne i Hercegovine ne pridržavaju u potpunosti minimalnih standarda za eliminiranje trgovine ljudima, ali ulažu značajna nastojanja u tom pravcu”, naveli su iz spomenute udruge..

Spomenuta kampanja realizira se u okviru projekta pod nazivom ”Unaprjeđenje institucionalnog odgovora na trgovinu ljudima”, kojeg podržava Vlada SAD-a kroz USAID-ov Program podrške zaštiti ljudskih prava USAID Inspire, kojeg Udruge ”Novi put” trenutno provodi na području HNŽ-a i Županije Zapadnohercegovačke.

Tekst/foto: FENA

Propustili ste? Poslušajte!

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

AUDIO: Josip Ostojić o zdravom načinu života

Interes za zdravom prehranom u zadnje vrijeme naglo je porastao, no ključno je pronaći zdravu ravnotežu te je vrlo važno slušati savjete i preporuke osoba koji su stručnjaci u tom području. Tim povodom  razgovarali smo s Josipom Ostojićem, magistrom kineziologije i...

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...