Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Počeo s radom Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju ‘Otac’

Počeo s radom Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju ‘Otac’

by | 28. studenoga 2023. 14:58 | Aktualno, Vijesti

Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju ‘Otac’ počeo je s radom, a uvjete za početak njegovog rada osigurala je Udruga ‘Otac’ u suradnji s Caritasom u Mostaru. Centar bi u budućnosti trebao dati veliki doprinos sustavu skrbi djece s poteškoćama u razvoju.

– Procjena i tretman senzorne integracije, neurorazvojna Bobath terapija, M.A.E.S. terapija, Emmett terapija, edukacijsko rehabilitacijska procjena i tretman, kao i terapije igrom, te osnove rane intervencije prema EDUS-u, trenutno je ono što naši terapeuti rade s malenima i ovo je samo početak. Mogu najaviti da će se uskoro našem timu priključiti psiholozi i logopedi, tako da će lepeza usluga koje možemo osigurati djeci s poteškoćama u razvoju biti daleko veća – rekao je predsjednik udruge ‘Otac’ Marko Karačić.

Kako je dodao, pregledi neuropedijatara su također nešto što planiraju uskoro uvesti u svoj svakodnevni rad.

Dopredsjednik udruge ‘Otac’ Denis Delić kazao je kako su u ponedjeljak obavljeni razgovori s kandidatima koji su aplicirali za posao u ovome centru te kako će dio njih uskoro početi s radom u ovoj instituciji.

– Radi se o izuzetnim mladim ljudima, psiholozima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima i fizioterapeutima koji su nam potrebni kako bi naš Centar mogao odgovoriti na sve zahtjeve koji se stavljaju pred nas. Psiholozi i logopedi će uskoro biti pridruženi našem timu, a mladim terapeutima planiramo osigurati edukacije, osobito terapije prema Vojta konceptu, kako bi u što kraćem roku stekli potrebno znanje i uz iskusne terapeute koji su već u našem timu počeli raditi sa djecom u punom kapacitetu. Zadnjih mjeseci smo vidjeli da postoji velika potreba za ovom vrstom terapija i želimo stvoriti uvjete u kojima će djeca dobiti u što kraćem roku terapije koje su im potrebne – istaknuo je Delić.

Centar za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju pokrenut je zahvaljujući sredstvima koja su prikupljena na velikom humanitarnom koncertu 10. lipnja ove godine u Mostaru i početak rada ove institucije u biti je ispunjenje ciljeva koji su postavljeni na početku projekta.

– Možda je netko očekivao da ćemo i ranije doći u ovu fazu, ali bili smo suočeni s ulaskom u nama nepoznate procedure i trebalo nam je više vremena nego što smo mislili. Hvala Caritasu u Mostaru koji nam je pružio bezrezervnu potporu te našim terapeutima koji od samih početaka rade s nama na realizaciji ovoga projekta. Hvala i svim ljudima koji su kupili kartu za humanitarni koncert ‘Vjerujem 2023.’ i našim donatorima jer bez toga ne bi mogli raditi ovo što radimo- naglasili su iz Udruge “Otac”.

Poručili su kako je pred njima još mnogo posla i da samo zajedničkim radom mogu odgovoriti na sve izazove koji su pred njima.

– S obzirom na tim ljudi koji nam je na raspolaganju, ne sumnjamo da ćemo u tome uspjeti – naglasili su.

Roditelji djece s poteškoćama u razvoju mogu kontaktirati udrugu ‘Otac’ na broj 063 154 245 ili na mail [email protected] kako bi dobili sve informacije o terapijama.

Tekst/Foto: Fena

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...