Radio Čapljina uživo

agsdi-google-wallet

Slušaj nas!

91,3 FM

Počele pripreme za nogometni Memorijal u Gabeli: Zrinjski potvrdio sudjelovanje,poziv poslan Sutjeski

Počele pripreme za nogometni Memorijal u Gabeli: Zrinjski potvrdio sudjelovanje,poziv poslan Sutjeski

by | 8. prosinca 2018. 15:25 | Vijesti

Nema mira u nogometnoj Gabeli, tek što je spušten zastor na ne baš uspješni prvi dio sezone počele su aktivnosti oko organizacije 28-og nogometnog turnira Memorijal „Andrije Ankovića“.

Posebnu težinu narednom turniru daju činjenice da će se odigrati u godini jubileja, 100-godišnjici nogometa u Gabeli, te da će se GOŠK po broju turnira, izjednačiti sa nekad čuvenim Veležovim „Februarskim turnirom“ u Mostaru. Tako će GOŠK uz zavidnu dugogodišnju tradiciju uskoro moći pohvaliti i najstarijim turnirom u regiji.
„Nakon sagledavanja svih okolnosti, početka priprema nogometnih ekipa kod nas i u okruženju i početka narednog prvenstva, odredili smo da će se naredni turnir igrati zadnjeg vikenda u siječnju, 26-og i 27-og. Za sada imamo jedno sigurno ime, bh. prvaka Zrinjski iz Mostara. Uputit ćemo poziv prošlogodišnjem pobjedniku – Sutjesci iz Nikšića, vodećoj u prvenstvu Crne Gore, a četvrti sudionik trebao bi biti neki klub iz Hrvatske. U fazi smo razgovora, ali još ništa nije konkretno dogovoreno“, kaže Lujo Ilić, predsjednik uprave NK GOŠK.
Od predsjednika GOŠK-ove uprave doznali smo da će se tradicionalna GOŠK-ova plavo-bijela noć održati između dva turnirska dana, dakle u subotu, 26-og siječnja. Do narednog turnira u GOŠK-u nastoje urediti i parter, odnosno parking prostor kraj stadiona. Za sada je prilaz stadionu nasut, a poduzetni i marni članovi GOŠK-ove uprave nadaju se da će naići na razumijevanje i za asfaltiranje tog prostora. S parterom bi se riješio još jedan problem izgradnje stadiona u Gabeli, a onda će naredna faza biti izgradnja reflektora. GOŠK je u skupini bh klubova čiji se projekt izgradnje reflektora našao u službenom programu modernizacije stadiona u BiH.
Naravno, to je samo dio aktivnosti GOŠK-ove uprave, jer su sve oči usmjerene u opstanak u Premijer ligi, u godini rijetkog jubileja. U tu svrhu potrebna su i pojačanja, za koja se mora osigurati i punija klupska riznica što ne ide baš lako. Međutim, Gabeljani se ne predaju, a sve skupa umjesto odmora i mira, prosinac i siječanj bit će vrlo živi u i oko NK GOŠK-a.
Tekst i foto: D. Musa

{gallery}2018/181208gosk{/gallery}

Najnovije vijesti

Najava događaja

Fotografija dana

Propustili ste? Poslušajte!

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Audio: Miroslav Nikše povodom Svjetskog dana radioamatera

Na današnji dan 18. travnja obilježava se Svjetski dan radioamatera.  Miroslav Nikše, predsjednik ZRHB govorio je za Radio Čapljinu; https://open.spotify.com/episode/4Fhg7ZkNB03uVDrXF0jQBo Radioamateri Herceg Bosne djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području...

Mladi u politici

Mladi u politici

Većina mladih, ali i mnogi stariji nisu svjesni da je politika uključena u svaku sferu života – od uređenja parkova, odvodnje do izgradnje autocesta i slično. No što to vrijedi ukoliko se mladi ne bave politikom i zbivanjima važnim za uređenje države ili barem svoje...